ING controleert bij internetbankieren niet of naam en nummer overeenkomen

30 januari 2012 - De software-systemen van ING vertonen de nodige mankementen; dat is nu wel duidelijk nadat vorige week het systeem zo'n vier dagen plat lag. Het is een soort lappendeken van allerlei systemen die in de loop der tijd door fusies en overnames zijn verkregen en alles hangt met houtjes en touwtjes aan elkaar, zo heb ik ooit vernomen van iemand die het kan weten. Ontluisterend is ook dat ING naam en nummer niet controleren bij een internetboeking, als het een overboeking is naar een oud Posbank-nummer.

Foute boeking kan niet terug gestort worden
Daar ben ik laatst achter gekomen. Ik boekte een bedrag over naar mijn internet-provider maar vulde per ongeluk in plaats van het rekeningnummer het factuurnummer in. De internet-provider vroeg zich af waar het geld bleef. Het bedrijf merkte de fout op nadat ik mijn digitaal afschrift had laten zien. Een leek denkt dan: ik bel de bank over op en dan wordt de boeking teruggestort. Maar zo werkt het dus niet. Het bedrag kan niet meer teruggestort worden, zo meldde een niet zo vriendelijke dame van de Friesland bank (teneur: 'Hoe kwam ik op het idee?') Nu ging het om 68 euro, maar stel dat het 10.000 euro was geweest? Wat is dat toch dat banken altijd met zogenaamd goede redenen omkleed de klant compleet in de kou laat staan?

Wat is normaal?
Normaal lijkt me dat de bank even controleert of naam, nummer en eventueel woonplaats met elkaar overeenkomen als iemand een boeking doet en de boeking niet uitvoert als die niet overeenkomen. De medewerker van de Friesland bank meldde echter dat de ING bank dat niet doet als het gaat om oude Postbanknummers, u weet wel: die korte nummers. Wat de dame aanraadde is om een bedrag van 1 cent te storten op hetzelfde factuurnummer en in het bijschrijft te vragen om terugstorting. Dat heb ik gedaan. Je kunt dus gewoon een bedrag overmaken naar een ING-rekeningnummer met een volledig idiote naam als: 'Graag terugstorten', en ook nog eens zonder vermelding van de woonplaats. Absurd. Die cent ben ik dus trouwens ook kwijt.

Jurgen Sweegers
Kenniscentrum Geldengroen.net

Copyright © Geldengroen

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn