Waar u bij de aankoop van zonnepanelen op moet letten

30 maart 2012 - Let bij de aankoop van zonnepanelen en het beoordelen van de offerte in ieder geval op de volgende zaken:

• Is het genoemde totaalbedrag inclusief of exclusief installatie?

• Wat wordt verondersteld over de ontwikkeling in de energieprijs? Als er sterke stijgingen worden verwacht hoeft u de voorgespiegelde rendementen niet al te serieus te nemen (naar analogie van de rendementen die vroeger werden voorgespiegeld bi de verkoop van beleggingsproducten)

• Heeft u een nieuwe meter nodig of niet, en zo ja wat zijn de kosten? U heeft een nieuwe meter nodig als uw huidige meter niet kan meten wat u aan het net levert en als die ook niet terugdraait als u aan het net levert. (Zie hier voor een eerste rondje langs de netbeheerder.)

• Heeft u een extra groep nodig in de meterkast of niet, en wat zijn de kosten ervan? Voor kleine installatie is de aanleg van een extra groep wellicht niet nodig en kan de stekker van de panelen ook gewoon op zolder in het stopcontact worden gestopt.

• Heeft u een extra productiemeter nodig of niet en, zo ja, wat zijn de kosten? Die productiemeter meet alle opgewekte stroom van de installatie (dus niet alleen de stroom die aan het net wordt geleverd). Dit is alleen van belang als u in aanmerking bent gekomen voor SDE-subsidie. U moet zich dan trouwens ook aanmelden bij Certiq, wat ook geld kost.

• Als uw dak op grote hoogte ligt, dan zijn er waarschijnlijk extra kosten. Nuon heeft het over meerkosten als de dakgoot hoger is dan 6 meter. Eneco had het ook over 6 meter. Dit heeft mogelijk te maken met de lengte van de draden die getrokken moeten worden van het dak naar de meter. Het heeft volgens een medewerker van Nuon niet te maken met een lift die dan gebruikt moet worden, in plaats van een ladder of zo, maar die medewerker had geen verstand van zaken en moest alles navragen.

• Zijn er andere meerkosten voor het leggen van de kabels in huis, of voor het monteren van de panelen op het dak? Kunnen ze bijvoorbeeld goed aangevoerd worden, of moet er een hijskraan komen?

• Wat is de kwaliteit van de panelen? Dit is natuurlijk moeilijk te beoordelen. De meeste panelen komen tegenwoordig uit China. Dat hoeft geen probleem te zijn, zo zei 'PV-kenner' Peter Segaar tegen ons. Fabrikanten als Suntech, Yingli, Canadian Solar, LDK Solar, China Sunergy/CEEG, JA Solar en Trina Solar leveren goede panelen. Wellicht zijn er al ergens vergelijkende warenonderzoeken gedaan.

• Moet u zich volgens uw netbeheerder aanmelden bij de netbeheerder om in aanmerking te komen voor saldering van de aan het net geleverde stroom (zodat u deze stroom kunt aftrekken van het verbruik op andere momenten)? Waarschijnlijk wel, zo zal de netbeheerder stellen. Bedenk echter dat u altijd in aanmerking komt voor saldering, ook als u zich niet aangemeld zou hebben. Het is wellicht toch wel handig om het te doen. Laat u dan niet gek maken door 'eisen' die de netbeheerder stelt. U mag in principe achter de meter (in huis) doen wat u wilt.

• Wat is de garantietermijn op de panelen, op de installatie van de panelen en op het vermogen van de panelen? Dat laatste betekent dat het vermogen van de panelen in de loop der tijd niet onder een bepaald percentage van het initiële vermogen mag zakken.

• Met wie doet u echt zaken, met wie tekent u een contract en wie kunt u aansprakelijk stellen als er wat mis gaat?

• Wat is de financiële situatie van het bedrijf of de organisatie waarmee u zaken doet? Type het bedrijf in op google en kijk wat er allemaal over geschreven is. Is bijvoorbeeld het bedrijf Solar Total, die de panelen voor Zon zoekt dak levert, al uit de gevarenzone?

• Hoe zit de betaling in elkaar? Moet u een aanbetaling doen? Zorg er altijd voor dat u een deel pas betaalt als de installatie volledig is afgerond en u heeft geconstateerd dat alles naar behoren functioneert.

• Hoe is de klantenservice en hoe zal de 'na-service' zijn? Bel die klantenservice eens, nog voordat u een offerte tekent. Onze eerste ervaringen zijn dat die van Nuon erbarmelijk is, maar wel gratis. Iemand die informatie via de website aanvraagt bij Eneco, of de daktest doet, wordt netjes de volgende dag terug gebeld en krijgt ook iemand met verstand van zaken aan de lijn. Als je zelf moet bellen betaal je wel voor een duur 0900-nummer, met een ellenlang keuze-menu. Ook bij Vereniging Eigen Huis kregen we iemand aan de lijn die ons goed informeerde.
Van die laatste vereniging mag overigens nog wel het meest verwacht worden dat de producten goed, de installatie deugdelijk en de eventuele nazorg bij problemen in orde is. Vooral als u ook lid bent van de VEH kunt er er op rekenen dat u hulp krijgt als er problemen zijn. Vraag bij de VEH is wel of ze het allemaal aankunnen. De organisatie lijkt de laatste tijd wat al te ambitieus en semi-commercieel te worden.
'Zon zoekt dak' vermeldt geen telefoonnummer op de site; wel een vragenformulier. We hebben onze twijfels over de kwaliteit van de dienstverlening van organisaties als 'Zon zoekt dak' en 'Wij willen zon', omdat de organisaties die hier achter zitten weinig ervaring met grote klantenaantallen hebben, en tamelijk nieuw zijn op de energiemarkt. Maar we kunnen het mis hebben.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn