Ben voorbereid, denk na over vraag of u slimme meter wilt, leer 'Nee' te zeggen

12 oktober 2014 - Veel mensen hebben moeite om nee te zeggen. Ik heb het zelf ook. Laatst reed ik naar iemand in Delft die een kinderfietsje te koop had gezet op Marktplaats. Het fietsje viel tegen, maar ik kocht het toch. Daar had ik later flink spijt van. Het wordt echter in toenemende mate van belang om nee te kunnen zeggen. Onze maatschappij wordt harder en bedrijven halen steeds meer uit de kast om u producten en diensten te laten kopen. Binnenkort komen de netbeheerders bij u aan de deur om u een slimme meter in de maag te splitsen. Het is goed om hierop voorbereid te zijn.

De slimme meter vervangt de huidige meter in de meterkast, die meet hoeveel stroom en gas u verbruikt. De meter kan op afstand door de netbeheerders uitgelezen worden. Dat lijkt handig, maar de meter heeft ook nadelen. De gegevens worden overgeseind via een internet- of GPS-verbinding. Mogelijk dat slimme jongens en meisjes in staat zijn om ze te onderscheppen. De gegevens van uw energiemeter geven een nauwkeurig beeld van wat u allemaal aan het doen bent in huis, of niet aan het doen bent. Zo is in ieder geval duidelijk of u thuis bent of niet. Als de meter een aantal dagen een vlak patroon geeft bent u op vakantie. Dat kan interessante informatie zijn voor mensen met kwaad in de zin. Ook maakt dat het misschien mogelijk uw verbruiksgegevens aan te passen.

Nee, geen ongevraagde slimme meter in de meterkast

Daarbij is het de vraag of de gegevens die netbeheerders hebben verzameld wel veilig zijn. Ook die systemen kunnen mogelijk gekraakt worden. En wie zegt dat de netbeheerders de gegevens niet gaan verkopen? Of wellicht gaan ze het uitlezen van de meter uitbesteden; dan raakt helemaal uit zicht wat er met uw privégegevens gebeurt. Het lijkt allemaal een beetje overdreven, deze bezorgdheid. Maar dat is die volgens mij niet. In Spanje zijn laatst slimme meters gekraakt. Hackers waren in staat om de gegevens aan te passen, de energievoorziening te ontregelen en om wormen te verspreiden. Google is met een slimme thermostaat gekomen: de Nest. Essent brengt hem op de markt. Het is Google echt maar om één ding te doen: en dat is het verzamelen van persoonlijke gegevens, zodat ze het profiel dat ze van u hebben opgesteld verder kunnen vervolmaken. The internet of things; de kranten staan er vol van. Maar haalt u niet een paard van Troje in huis, die in staat is om minutieus te volgen wat u aan het doen bent?

De huidige meter voldoet in de meeste gevallen nog prima. En zoveel werk is het nu ook weer niet om één keer per jaar de standen af te te lezen, en deze door te geven. Toch? Voor mensen die zonnepanelen hebben en die een ouderwetse 'terugdraai-meter' hebben is het helemaal zaak om de slimme meter te weigeren. Want de oude meter draait automatisch terug als stroom wordt opgewekt. Bij de nieuwe moet het energiebedrijf administratieve handelingen verrichten. Alle reden dus om het ding te weigeren, om 'Nee' te zeggen. Dat kan. De Eerste Kamer heeft er voor gezorgd dat u de slimme meter mag weigeren. Er is nog een andere mogelijkheid. U kunt hem nemen en dan administratief uit laten zetten, zoals dat heet. Dat betekent dat de meter er komt maar dat die zo ingesteld wordt dat die niet op afstand kan worden uitgelezen. De toegevoegde waarde van deze optie lijkt beperkt. Als u niet wilt dat gegevens overgeseind worden kunt u de meter beter helemaal weigeren.

Hennepkwekerij

Ten slotte is er een keuze-mogelijkheid omtrent het aantal keer dat de meter uitgelezen wordt. De netbeheerder mag hem standaard slechts één keer in de twee maanden uitlezen, en bij een verhuizing en een overstap naar een andere leverancier. Als hij dat meer wil doen dan moet hij toestemming aan u vragen. Dit stelt echter niet zo veel voor. De netbeheerder mag de meter wel vaker uitlezen als hij dat nodig acht voor een goed netbeheer. Dit geeft hem een vrijbrief. Niemand zal in principe kunnen achterhalen hoe vaak de netbeheerder de meter uitleest. En als iemand er achter komt dat dit heel vaak gebeurt kunnen de netbeheerders altijd wel een smoes verzinnen waarom ze dit heel erg nodig vonden. "We hadden het vermoeden dat er een hennepkwekerij in uw buurt gevestigd was." Zoiets.

De netbeheerders hebben belang bij de slimme meter, omdat het hun controle over de energievoorziening vergroot. Ze zullen daarom alles in het werk stellen om te zorgen dat ze er bij u één kunnen plaatsen. Niet voor niets spreken ze over een 'uitrol' van de slimme meter. De meter moet over Nederland uitgerold worden. Daarom komen ze binnenkort bij u aan de deur. Leugens en dreigementen zullen niet geschuwd worden. Zo zullen ze waarschijnlijk verzwijgen dat u het ding kunt weigeren, of administratief uit kunt laten zetten. Eneco vertelde aan mensen in de Hoekse Waard, waar het bedrijf al slimme meters heeft geplaatst, dat mensen die de slimme meter zouden weigeren niet langer gebruik kunnen maken van het dubbel tarief. Ook moet u oppassen dat u niet per ongeluk iets tekent waardoor de netbeheerder de meter toch vaker dan een keer in de twee maanden uitleest.

Laat een familielid de netbeheerder spelen die aan de deur komt

U doet er derhalve goed aan uzelf al van te voren af te vragen of u een slimme meter wilt. Nu dus. Als u dat wilt dan moet u dit straks de netbeheerder zeggen en voet bij stuk houden als die bij u aan de deur komt. Dat vergt vasthoudendheid. U moet zich niet laten overtuigen door het verhaal van de netbeheerder. U wilt hem gewoon niet. Punt uit. Het is goed om u daar vast in te oefenen. Laat een familielid de netbeheerder spelen die aan de deur komt. De netbeheerder zal mogelijk zeggen dat de huidige meter aan vervanging toe is. Niet intrappen. Dat is niet zo. En bedenk ook dat als de huidige meter echt niet in orde is, u om een nieuwe ouderwetse meter kan vragen. Dat staat in de wet. Of de medewerkers van Stedin of Enexis zullen zeggen dat ze alleen even in de meterkast willen kijken om te kijken of alles in orde is. Niet intrappen. Als de netbeheerder de komende tijd langs komt is het voor de slimme meter. Als u ze binnenlaat bestaat de mogelijkheid dat ze iets doen waardoor u dadelijk niet meer terug kunt. Laat ze niet binnen.

Ja, helaas is het zo ver gekomen in Nederland dat u de grote bedrijven, die allemaal dezelfde doortrapte adviseurs raadplegen, bijna letterlijk van u af moet slaan. Leer 'Nee' te zeggen.

Zie hier een meer uitgebreid verhaal over de slimme meter, zoals dat destijds op www.energieenwater.net is verschenen.

Jurgen Sweegers
Adviesbureau SweegersFinance

Copyright © SweegersFinance

 

{ttweet}

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn