Duurzame kantoorstoel met zitadvies, gaan we in de toekomst zituren leasen?

29 november 2012 - BMA Ergonomics verkoopt duurzame en 'slimme' bureaustoelen. De stoelen zijn voor een groot deel gemaakt van gerecycled materiaal en worden, als de klant ervan af wil, weer terug ingenomen. Ook bevat de zitting sensoren die vastleggen of de gebruiker goed zit en hoeveel er van de stoel gebruikt wordt gemaakt. Harmen Leskens vertelde erover tijdens een door de PVDA georganiseerde avond in Delft, over de kringloopeconomie. Naast Leskens sprak ook PVDA-Europarlementariër Judith Merkies.

Businessmodel
BMA Ergonomics verkoopt zo'n 50.000 stoelen per jaar. Ze worden in Zwolle geassembleerd. De onderdelen worden niet zelf door het bedrijf gemaakt. BMA heeft lang zitten te broeden op het businessmodel, zo vertelt Lekskens. Tot hij tot de conclusie kwam dat bij een nieuw product ook een nieuw businessmodel hoort. En dat bedrijven het gevoel hadden dat ze teveel betalen voor stoelen die ze uiteindelijk weer moeten inleveren. Mensen willen hun stoel toch vaak houden.

Duur
Nu verkopen ze de stoelen die terugkomen aan een Fins bedrijf die ze als tweedehands spullen weer door verkoopt. De restwaarde is omhoog gegaan, en daarmee kon de lease-prijs die vanaf het begin wordt gevraagd omlaag. Toch zijn de stolen nog steeds aan de dure kant. Ze worden nu geleased voor zo'n 70 euro per stoel per jaar. Een normale stoel kost zo'n 500 euro en gaat tien jaar meer (50 euro per jaar dus).

Zitadvies
Maar BMA Ergonomics biedt naar eigen zeggen veel extra's. Zo wordt er advies gegeven aan de gebruikers over hoe te zitten en bevat de stoel dus allerlei snufjes. "Een gebruiker krijgt een terugkoppeling over de vraag of hij verkeerd zit of niet." Een werkgever kan daarnaast informatie vergaren over de vraag welke stoelen in welke mate gebruikt worden. Is dit geen privacy-gevoelige informatie?, zo wilde iemand uit het publieke weten. Vooral in kantoren waar mensen vaste plaatsen hebben zou dit een probleem kunnen zijn. Leskens zei daarop dat de informatie niet naar specifieke gebruikers wordt herleid, maar helemaal overtuigend klonk dit niet. Leskens vindt in ieder geval dat er open over gepraat moet worden.

Toekomstperspectief
Die technologie biedt wel meer nieuwe mogelijkheden. Zo zouden niet de stoelen op zich geleasd kunnen worden, maar bijvoorbeeld een bepaald aantal zituren. Dit sluit aan bij andere initiatieven op dit gebied. Zo schijnt er een bedrijf te zijn dat een bepaald aantal lichturen (of lumen) leaset van Philips. Philips zorgt er dan voor dat de lampen altijd branden en omdat het bedrijf er belang bij heeft zo weinig mogelijk langs te komen zal het de lampen tip-top in orde houden. Ook KNP is er mee bezig. Je leaset dan niet een mobieltje maar een bepaald aantal bel- of internetminuten. Als er iets aan het mobieltje is komt er meteen een monteur langs. Het bedrijf kampt echter wel met aanloopproblemen, zo zei Merkies. Autofabrikanten zijn ook al ongetwijfeld met het concept bezig.

Gamma
De innovatie zit vaak in het businessmodel, zo zei Merkies. Cruciaal is een goede dienstverlening. Als voorbeeld noemde ze Xerox dat de kopieerapparaten zo goed als gratis neerzette, en de rekening baseerde op het aantal tikken, kopieën dus. Belangrijk is volgens haar dat de producent eigenaar blijft van het product, zo vindt Markies. Zo kunnen de materialen na inname van het geleasete product weer worden hergebruikt. Dus de dienst van Gamma, waar klanten klopboormachines en dergelijke kunnen huren, voldoet niet. BMA Ergonomics voldoet hier echter ook niet aan. Want de stoelen verdwijnen uiteindelijk naar Finland, waarna ze op de tweedehands markt worden gezet. Leskens gaf dit toe.

Kritiek
Meer kritiek was er ook te horen, onder de toehoorders in café Speakers in Delft. Zo zijn de aantallen stoelen die BMA Ergonomics wegzet relatief bescheiden. Een bedrijf als Ahrend verkoopt er veel meer, zo'n miljoen per jaar. En dat bedrijf hergebruikt ook onderdelen van de stoelen die het weer inneemt. Zo schijnt er een tweedehandsmarkt te zijn voor de onderstellen van Ahrend stoelen. Daarnaast zijn de kosten bij BMA hoog. Kan BMA geen stoelen maken die goedkoper zijn dan de gangbare stoelen, zonder al die toeters en bellen? zo was de vraag. Misschien, zei Leskens, maar daardoor zou het bedrijf niet echt onderscheidend meer zijn. Hij wil die extra's dus blijven aanbieden. En, zoals de naam al zegt, BMA Ergonomics is vooral gericht op de ergonomie van de stoel, zo merkte iemand op. Vraag is wel of bedrijven daar echt op zitten te wachten.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn