Geloof in elektrische auto begint weg te zakken, Eneco ziet er ook niet veel in

23 maart 2012 - Eneco ziet voorlopig niet veel in de elektrische auto. Elektrisch vervoer ontwikkelt zich snel, zo constateert Eneco, maar de markt is nog lang niet volwassen. Het bedrijf denkt dat mensen pas over 5 tot 10 jaar warm gaan lopen voor de elektrische auto en dat de hybride auto vooralsnog veel meer potentie heeft. De uitspraken passen in het beeld dat het geloof in de auto langzaam maar zeker begint weg te zakken. De keuze van Renault om alleen op elektrische auto's te gaan inzetten, gaat daarom waarschijnlijk tot grote brokken voor dit concern leiden.

Te duur
"Elektrische auto's zijn nog te beperkt verkrijgbaar, zijn te duur en hebben belangrijke beperkingen, zoals de geringe actieradius", zo constateert Eneco in een intern stuk. Dat aanbod verandert wel; zo komen steeds meer bedrijven met elektrische auto's op de markt. Maar toch zal de doorbraak op zich laten wachten. In eerste instantie zijn het vooral bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben staan die met de elektrische auto aan de slag gaan. "Pas over vijf tot tien jaar wordt de elektrische auto relevant voor de particuliere automobilist." Er is bij mensen een grote angst om zonder stroom te komen zitten (range anxiety).

Subsidie
MVO-bedrijven gebruiken de elektrische auto op dit moment al als imago-ondersteuning, zo constateert Eneco. Daarnaast zijn er bedrijven die de elektrische auto al in durven te zetten in hun core-business; dit moeten dan wel bedrijven zijn die actief zijn binnen de grenzen van een stad, zoals Taxi-bedrijf Prestige. En ze moeten een goed software-systeem hebben voor het plannen van de ritten en oplaadmomenten. Vooralsnog investeren die bedrijven ook nog alleen maar met hulp van subsidie. Vraag is dus wat er gebeurt als die subsidie wegvalt.

Gas terug
Deze visie van Eneco komt wel overeen met het beeld dat ontstaat door recente gebeurtenissen en uitspraken. Zo constateerde directeur Werner Ghitti van Spijkstaal deze week dat mensen niet bereid zijn om 40.000 euro neer te leggen voor een elektrische auto. Spijkstaal wil daarom met een goedkope auto op de markt komen. Volvo stopt de productie van de elektrische auto voorlopig even, vanwege een gebrek aan vraag, zo schreef De Tijd. Ook overheden lijken gas terug te nemen. Den Haag stelt dat elektrische auto's 'tweede prioriteit' is. De stad heeft wel stimuleringsregelingen voor groene daken, zonne-energie en isolatie maar doet nagenoeg niets aan het stimuleren van elektrisch vervoer.

Vernietigend
Het is een beeld dat de markt voor elektrische auto's in ieder geval voorlopig niet op gang komt en misschien wel helemaal nooit op gang komt. Men is sceptischer aan het worden over elektrische auto's. Het consumentenprogamma Kassa oordeelde vorig week vernietigend over het autodeel-systeem van Smart2go, dat inwoners van Amsterdam de mogelijkheid biedt om ritjes te maken met elektrische auto's , die langs de kant van de weg staan. De auto's zijn vaak niet in beweging te krijgen. Het Financieele Dagblad had laatst een uiterst negatief bericht: tijdens de periode van koude in de afgelopen winter nam de actieradius van elektrische auto's sterk af. Wij constateerde het ook al eerder: de elektrische auto gaat waarschijnlijk dezelfde weg op als de HRe-ketel. Na de hype volgt oorverdovende stilte.

Duurzaamheid
Daarnaast kunnen er ook veel vragen gesteld worden over de duurzaamheid van de elektrische auto. En dit is dan ook wat steeds meer mensen lijken te doen. Hoe duurzaam is die nu werkelijk? Niet zo heel erg als de stroom van kolencentrales komt. Zinvoller lijkt het daarom om eerst de elektriciteitsvoorziening te verduurzamen, maar juist hierin is de klad gekomen door de bouw van drie grote kolencentrales en heel veel grote gascentrales in Nederland. En hoe zit het met de verwerking van de batterijen op het moment dat de auto afgeschreven is?

Neergang
Ondertussen schroeven gemeenten hun stimuleringsprogramma's ook terug. In Amsterdam moeten de bezitters van elektrische auto's gaan betalen voor de stroom en moeten ze een parkeervergunning aan gaan vragen. Het is eigenlijk nog maar een kwestie van tijd of ze zullen ook niet zomaar meer een oplaadpaal voor de deur krijgen. De stichting E-laad stop binnenkort waarschijnlijk ook met het plaatsen van gratis oplaadpalen voor de deur. En dit kan de stagnatie en neergang van de markt voor elektrische auto's verder versterken.

Range anxiety
Die angst voor lege batterijen kan worden weggenomen door bijvoorbeeld op snelwegen veel snellaadpalen te plaatsen. Dit heeft de ervaring in Tokio geleerd, zo constateert Eneco. Daar hadden mensen een oplaadpaal voor de deur maar toch werd er weinig elektrisch gereden. Pas toen het bestuur op strategische plekken in de stad oplaadpalen ging plaatsen werd er meer elektrisch gereden. Mensen durfden hun accu ook verder leeg te rijden, en opvallend was dat de snellaadpalen niet eens veel gebruikt werden. Het was dus vooral een psychologisch effect. In Nederland zijn er ook plannen om een dergelijke snellaad-infrastructuur aan te leggen, maar de vraag is of die de angst kan wegnemen. Want veel mensen zullen bijvoorbeeld, minimaal één keer per jaar, met hun auto naar het buitenland willen gaan. Daarnaast moet absoluut zeker zijn dat de stekker overal in het stopcontact kan worden gestoken.

Hoge vlucht
De hybride auto lijkt daarentegen wel potentie te hebben. Die zal een "hoge vlucht" nemen, zo constateert Eneco. Wel is het dan ook zaak om de infrastructuur voor elektrisch opladen snel uit te breiden anders rijden de auto's nog alleen maar op benzine. Het kan heel goed zijn dat de producenten de auto's in de toekomst allemaal standaard zullen uitrusten met een elektrische én en een brandstofmotor. De keuze van Renault, die laatst stoer riep dat ze de fase van de productie en verkoop van hybride auto's helemaal overslaat en meteen volop inzet op de productie van elektrische auto's, kan dan wel eens op een grote deceptie uitlopen. Wellicht komt er in de komende tien jaar helemaal geen markt voor elektrische auto's, en wellicht komt die er wel nooit.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn