Einde tijdperk pamperen elektrische auto, maar de markt is nog niet volwassen

20 maart 2012 - Het was al een tijdje bekend maar het komt toch nog onverwacht: de voordelen voor de Amsterdamse bezitter van elektrische auto's gaan verdwijnen. Tot nog toe werd de elektrische pionier in de watten gelegd, met als argument dat de markt op gang moest worden gebracht. Maar aan dit 'pamper-tijdperk' lijkt een einde te komen.

Inzakkende oplaadpalen
Duidelijk was al dat aan het plaatsen van gratis oplaadpalen door de stichting E-laad een einde zal komen. De netbeheerders willen niet meer ten koste van hun winst geld apart leggen voor de plaatsing van deze palen. Mogelijk dat gemeenten en provincies of het Rijk de financiering overnemen, maar zelfs als dat gebeurt zal het aantal palen dat nog geplaatst wordt waarschijnlijk stevig inzakken.

Doceurtjes
En ook aan de andere voordeeltjes voor eigenaren van elektrische voertuigen lijkt een einde te komen. De Amsterdammers onder hen zullen binnenkort voor de stroom moeten betalen: maximaal 25 cent per kWh, dat is meer dan u en ik thuis voor de stroom betalen. Wel zullen er mogelijk kortingen worden gerekend, zo suggereert de gemeente in het persbericht, bijvoorbeeld aan mensen die hun huisstroom bij hetzelfde bedrijf afnemen.

De klos
De Amsterdammers betalen de stroomkosten aan het bedrijf waarbij ze een abonnement hebben afgesloten voor het opladen van de auto. Dat is in Amsterdam de combinatie Nuon/Heijmans of Essent. Veel keus is er dus niet dus eigenlijk kunnen de bedrijven de prijs net zo hoog vaststellen als ze zelf willen. Amsterdammers zullen over het algemeen ook niet zodanig wonen dat ze de stekker in het eigen stopcontact kunnen doen.

Parkeervergunning
Daarnaast moeten ze een parkeervergunning gaan aanvragen. De eigenaren van de auto's krijgen nog wel voorrang bij het verlenen van de parkeervergunning, maar de kosten zijn net zo hoog als die voor een gewone auto. De kosten hiervan verschillen nogal per stadsdeel: voor het centrum zo'n 200 euro per half jaar en voor de omliggende wijken zo'n 100 euro per half jaar.

Einde tijdperk
De energiebedrijven en gemeenten willen dus eindelijk wel eens geld zien voor al hun inspanningen. Dat is hun goed recht, maar door al deze maatregelen is het heel goed mogelijk dat elektrisch rijden definitief in de kiem gesmoord wordt. Het waren mogelijk vooral de extra voordelen die de pioniers over de streep trok. Het is eigenlijk nog te vroeg om te stoppen met het stimuleren van elektrisch rijden, aangezien de markt nog lang niet volwassen is. Aan de andere kant is het zo dat de markt wel nooit volwassen wordt, zelfs als nog jaren wordt doorgegaan met het pamperen van de elektrische auto. Dan is het maar beter om nu te stoppen, voordat direct en indirect heel veel overheidsgeld verspild wordt.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn