Elektrische auto opladen: verlengsnoertje door je brievenbus naar je auto?

7 december 2009 - Stekker in het stopcontact en klaar. Het opladen van elektrische auto's wordt altijd zo simpel voorgesteld. Maar is het echt zo simpel?. Stel je woont in een rijtjeshuis en je auto staat voor je deur op een parkeerplaats, of een paar deuren verder omdat je buren toevallig een feestje hebben. Moet je dan een verlengsnoer trekken vanuit je huis naar je auto, via een kier in de deur of via je brievenbus? Maar dan ligt daar urenlang een verlengsnoer midden op de stoep. En de stekker van je auto in het stopcontact steken vlak voordat je naar bed gaat geeft dan ook niet echt een lekker gevoel. Gelukkig wordt er al een tijdje nagedacht over manieren om elektrische auto's op te laden, zo zegt directeur Peter Molengraaf van Alliander tegen Energieenwater.net. Iemand die interesse heeft in de aanschaf van een elektrische auto kan een oplaadpunt bestellen bij E-laad.nl.

Oplaadpunt bestellen
E-laad.nl is een initiatief van Nederlandse beheerders van stroomnetten, zoals Liander (onderdeel van Alliander, voormalig Nuon) en Enexis (voormalig Essent). Zij hebben het plan opgevat om tegen 2012 10.000 oplaadpunten in Nederland te hebben geplaatst. Het eerste oplaadpunt is in oktober geplaatst op het parkeerterrein van de Universiteit van Tilburg. Voormalig premier Ruud Lubbers, die daar een bestuursfunctie heeft en die ook een elektrische auto schijnt te hebben mocht de eerste oplaadpas in ontvangst nemen. Maar de oplaadpassen en oplaadpunten zijn niet alleen weggelegd voor bekende Nederlanders. Burgers kunnen een aanvraag indienen voor de plaatsing van een oplaadpunt bij hun huis, waarna de netbeheerder die onder bepaalde voorwaarden plaatst. Een voorwaarde is dat de aanvrager binnen drie maanden een elektrische auto heeft aangeschaft.

Tot 2011 gratis maar daarna niet meer
Het oplaadpunt, een grijze paal, wordt aangesloten op het openbare net en dus niet aan het huisnet van degene die hem aanvraagt. Iedereen kan er dan ook gaan tanken. Iemand die zijn accu wil vullen houdt een pasje voor een kaartlezer in de paal. De gebruiker wordt geïdentificeerd en er gaat een luikje open. Hier steekt de oplader een stekker in, waarna het luikje weer dicht gaat. Als de gebruiker klaar is, houdt hij het pasje weer voor de kaartlezer, waarna het luikje weer opengaat.
Tot eind 2010 is de stroom gratis, zo hebben de netbeheerders beloofd. Wel moet er eenmalig een bedrag van 100 euro worden betaald. Na 2010 brengen energieleveranciers de kosten van de stroom in rekening. Dat zal dezelfde leverancier zijn als die van het huisadres van de persoon die tankt. De leverancier hanteert daarvoor mogelijk een speciaal 'tanktarief'. De tankkosten worden bijgehouden en bijvoorbeeld één keer per maand van de rekening afgeschreven. Ook voor de plaatsing van een oplaadpunt zal in de toekomst betaald moeten worden. Er zijn op dit moment 24 oplaadpunten, waaronder een aantal in Amsterdam en Den Bosch. De locaties worden bijgehouden op de site www-e-laad.nl.

Of toch maar een verlengsnoer vanuit huis
Overigens is het wel mogelijk om de auto gewoon aan het eigen stopcontact binnen in huis op te laden. De netbeheerders waarschuwen er voor om in dat geval geen gewone snoer te gebruiken. Die kan oververhit raken. Er is een speciale snoer op de markt die ook in een speciaal stopcontact moet worden gestoken. Fabrikanten van elektrische auto's leveren echter wel snoeren die in een gewoon stopcontact kunnen worden gestoken. De vraag blijft echter of dit een aanvaardbare manier van opladen is, gezien die snoer op de stoep. Als meerdere buren besluiten hun elektrische auto op de laden wordt het helemaal een wirwar aan draden. Bovendien hebben mensen die hun auto niet direct voor hun deur of vlak daarbij kunnen parkeren een probleem als ze op deze manier willen opladen.

Overbelasting van het net
Een ander probleem, voor de iets langere termijn, is mogelijke overbelasting van het lokale net. Als meerdere mensen in de straat hun elektrisch voertuig tegelijkertijd opladen kan het net overbelast raken. Maar dat kan ook als iemand zijn auto aan het opladen is en binnen heel veel apparaten aanzet. Een apparaatje in de meterkast die de afname van stroom door de auto op dat moment beperkt (van bijvoorbeeld 1 kW naar 0,5 kW) kan hiervoor een oplossing zijn, zo vertelde Molengraaf tijdens het congres Nationaal Energieforum, vorige week in Scheveningen.
Er wordt ook wel gedacht aan het inzetten van elektrische auto's voor de LEVERING van stroom. De auto gaat dan stroom aan het net leveren op momenten dat de vraag naar stroom piekt. De eigenaren van de auto krijgen hiervoor natuurlijk een vergoeding. Maar dit is echt iets voor de lange termijn. Want deze auto's moeten dan op afstand door een netbeheerder ingezet kunnen worden als leverancier en ze moeten zo'n beetje permanent aan het net zijn aangesloten. Wordt het helemaal een warboel aan draden op de stoep.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn