Prorail heeft met stroom niets te zoeken op de snelweg

11 mei 2010 - 'Zorg nou maar gewoon dat de trein van A naar B gaat, dat is al moeilijk genoeg', zo was ooit de dringende oproep van cabaretier Freek de Jonge aan de NS. Maar het is blijkbaar te aantrekkelijk om er allerlei dingen naast te gaan doen. Zo wil Prorail, de tak van de NS die verantwoordelijk werd voor het spoor, zich gaan bemoeien met het elektrisch vervoer op de weg. Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat vindt dat echter niet tot de taken van Prorail behoren, zo antwoordt hij in vragen van SP-Kamerlid Roemer.

Inductie-snelwegen
Het zijn toekomstmuziek-plannen die directeur Prorail Bert Klerk eind vorig jaar ontvouwde. Elektrisch auto's zouden, al rijdende over de snelweg, opgeladen kunnen worden middels inductie. De auto hoeft dan niet meer met een verlengsnoertje aan een oplaadpunt vastgeketend te worden. Prorail zou de infrastructuur voor deze vorm van elektrisch rijden wel willen gaan aanbieden, zo zei Klerk. Politici zien daar echter niet zo veel in. Het behoort niet tot de taken van Prorail, zo zegt Eurlings. Hij zei dit al eerder tijdens een algemeen overleg. Wel geeft hij Prorail binnenkort de mogelijkheid om uit de doeken te doen hoe de organisatie zelf hier tegen aan kijkt.

Geen geld naar inductie
De minister vindt het prima dat Prorail zich inzet voor duurzaam vervoer in en rond de stations, die ook in eigendom van de spoorbeheerder zijn. Maar veel verder moet het niet gaan. Er mag geen geld bedoeld voor het spoor naar de elektrische wegen gaan. Volgens Eurlings heeft Prorail hier nog geen geld aan uitgegeven, wat overigens niet erg waarschijnlijk is. Het leveren van stroom voor op de snelweg is ook niet echt een taak voor Rijkswaterstaat, zo antwoordt Eurlings op de suggestie van Roemer; maar meer iets voor energiebedrijven. Wel gaat Rijkswaterstaat overleggen met het Formule E-team om te kijken hoe elektrisch rijden op de snelweg gefaciliteerd kan worden. Het Formule E-team is speciaal opgericht om het elektrisch rijden te bevorderen.

Bruisende plannen
Prorail bruist van de nieuwe plannen als het gaat om duurzame energie en duurzaam vervoer. Zo komen er zonnecellen op de perron-overkappingen van het centraal station in Utrecht, wil het bedrijf windmolens boven de spoorrails in Zeeland plaatsen en wil het de energie van remmende treinen gaan benutten. Een vaatje waterstof mee in de trein, en elektriciteitskabels boven het spoor worden overbodig. Ook wil de organisatie 'gewone' oplaadpunten voor elektrische auto's bouwen bij de stations van Amsterdam, Den Bosch en Maastricht. Vooralsnog bruisen die plannen vooral en zijn ze nog lang geen realiteit. Zo werd het plan om zonnepanelen boven het spoor bij Zutphen te gaan bouwen recentelijk afgeblazen.


Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn