Samen met Jan Lammers in een elektrische Tesla langs Paleis het Loo racen

28 augustus 2010 - Het was waarschijnlijk de stilste start van een rally ooit. Vrijdagmiddag verlieten zo’n 30 elektrische voertuigen het parkeerterrein van een hotel in Apeldoorn voor een korte rally door de omgeving. Voorop in een grijze Tesla reed oud-coureur Jan Lammers. Het was ook de grootste vloot aan elektrische auto’s die in Nederland ooit bijeen is gebracht. Het grootste deel van de auto’s was opgedirkt met de kleuren en logo’s van Essent.

Oplaadpalen
Essent heeft zich opgeworpen als de promotor van elektrische auto’s in Nederland. Het bedrijf wil de komende tijd oplaadpalen gaan plaatsen, die geleverd worden door moederbedrijf RWE. Die timmert in Duitsland ook al flink aan de weg met elektrisch vervoer. Essent wil ook mee gaan doen met aanbestedingen die bijvoorbeeld de gemeente Amsterdam wil gaan uitschrijven. Maar niet alleen Amsterdam gaan palen plaatsen. Rotterdam is ook van plan om zo’n 1000 palen neer te gaan zetten, eerst op semi-privéterreinen, dan in parkeergarages en vervolgens op straat. Ook veel andere gemeenten zijn er over na aan het denken.

Paleis het Loo schoot voorbij
Essent heeft ook al een groot aantal elektrische auto’s aangeschaft, met name omgebouwde Golfjes. Daarmee was het parkeerterrein in Apeldoorn dan ook vooral gevuld. Maar het bedrijf heeft ook een elektrische Lotus Elise in de garage staan. Speciaal voor vandaag was een grijze Tesla van RWE overgekomen uit Duitsland. Ondergetekende mocht er ook in rijden, samen met Jan Lammers, een hele belevenis.  Lammers trok razendsnel op, Paleis het Loo schoot aan ons blikveld voorbij, en de auto kraakte een beetje in zijn voegen.

Lammers in duurzaam
Van Lammers wordt gezegd dat hij al op z’n twaalfde in een Simca rondjes aan het races was op het circuit van Zandvoort, waarbij hij steeds even uitstapte om zich te laten zien aan het publiek. Lammers heeft zich sinds dat hij gestopt is echter gestort op de ontwikkeling van duurzame auto’s. Zijn droom is een auto zonder emissies, zonder traditioneel motorblok en zelfs zonder remmen. Lammers irriteerde zich eraan, zo zei hij vrijdag, dat bij het remmen van formule 1 wagens alle energie verloren gaat en dat het ook gepaard gaat met een hoop milieuvervuiling. Die blijft hangen op de hoogte van kinderen, "mijn niveau zeg maar", zo zei Lammers, die nogal klein is.

Zonder remmen remmen
Het moet volgens hem technisch mogelijk zijn dat het remmen gebeurt door de elektromotor, waarbij tegelijkertijd de batterij weer wordt opgeladen. Lammers wil daarom een in 2011 een demo-versie op de markt brengen van een elektrisch karretje wat in uiterlijk wel wat lijkt op een formule 1-wagen. Daar kunnen dan al rondjes mee worden gereden op een evenement als de Bavaria-race. In 2013 of daaromtrent moeten er zo’n 30 beschikbaar zijn, waarna hij één van de vijf races die vaak tijdens een wedstrijd op een circuit worden gehouden wil adopteren. Om dat te realiseren werkt hij samen met mensen van de Universiteit van Delft. De capaciteit van de batterijen moet net genoeg zijn voor een race van een klein halfuurtje.

Top gear voor auto's zonder gear
Lammers had nog een idee: een soort Top Gear voor elektrische auto’s op de Nederlandse TV. De termen die bij elektrische auto’s horen zijn heel anders dan de termen die Jeremy Clarkson in de mond bestorven liggen ('brake horse power') en waar het Nederlandse volk wel  aan gewend is. Maar wie heeft er nu verstand van begrippen als ampères en voltage? Met zo’n programma kunnen die termen bij de Nederlanders geïntroduceerd worden. Essent had er wel ‘sponsor-oren’ naar. Nu nog RTL-7 ervoor interesseren.

Jurgen Sweegers

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn