Nieuwe gescheiden poep/plas WC's op Windesheim geen succes

26 maart 2011 - Nieuwe WC's op de hogeschool Windesheim in Zwolle waarbij de poep en plas gescheiden worden afgevoerd zijn geen succes. De directie denkt erover om ze weer weg te halen, zo schrijft de regionale krant De Stentor. Het zou teveel een rotzooitje worden in de toiletten, waardoor de hygiëne te wensen overlaat.

Gescheiden afvoer
De nieuwe WC's van producent Sealskin hebben twee afvoerkanalen: een voor de grote en een voor de kleine boodschap. Op die manier kan urine apart worden opgevangen en worden gezuiverd. Hier kunnen dan medicijnresten en fosfaten uitgehaald worden, waarna de fosfaten kunnen worden hergebruikt (kunstmest). De urine wordt apart met een tankwagen door de gemeente naar de zuiveringsinstallatie van het waterschap Groot Salland gebracht.

Lastig mikken
Het probleem zou zijn dat het lastig is om goed te mikken. En als de toiletbezoeker verkeerd mikt leidt dat tot "onfrisse situatie". Hierdoor moet er veel meer schoongemaakt worden. Vorig jaar zijn er daarom al poep- en plasinstructies opgehangen. In april 2010 beweerde de directeur facilitaire dienst nog dat die groot effect hadden en dat er geen enkele aanleiding is om weer over te stappen op normale WC's. Maar dat blijkt dus niet zo te zijn.

Investeringen
Een terugkeer naar normale toiletten zou overigens wel mogelijk zijn, want er zijn ook leidingen voor normale WC's aangelegd in het gebouw. Er zou een overeengekomen zijn met de aannemer dat die nieuwe door oude toiletpotten vervangt als de nieuwe geen succes zijn. Op wiens kosten dat dat gebeurt is niet duidelijk maar te vrezen valt dat de belastingbetaler hiervoor opdraait. Er zijn 102 van dergelijke WC's in het nieuwe gebouw van de hogeschool geplaatst en ook nog eens 34 milieuvriendelijke urinoirs (waarbij geen water voor de spoeling wordt gebruikt).

Mannen gaan niet zitten
Die laatste zouden perfect werken, zo zie de de directeur facilitaire dienst, maar elders, in theater De Spiegel, zijn ze al weggehaald omdat het gaat stinken. Een extra probleem is mogelijk dat mannen, ook als ze alleen willen plassen, moeten gaan zitten. Dit zullen ze waarschijnlijk niet doen. Om die reden worden de nieuwe WC's ook flink belachelijk gemaakt op sites als Geenstijl.nl, ook vanwege de 'schijntinstructie' die op de WC's is komen te hangen. "Het 'kenniscentrum met kwaliteit en persoonlijke aandacht' geeft met een pijl aan in welke richting de scholier de pot dient te bruinbombarderen."

Feminisering van de samenleving
En: "Windesheim ontneemt haar mannelijke studenten hun laatste stukje trots: staand het lichaamsgoud op het maagdelijke witte sanitair laten kletteren. Wij zijn dan ook zeer blij te vernemen dat de hogeschool overloopt van de Shit Guevara's. Mannen die het niet pikken dat ze gedwongen worden tot zitten zeiken. Net zolang tot er weer normale potten neergezet worden. Waarbij je zonder probleem kan lange afstands zeiken."

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn