Slechte beurt Greenchoice, weigert foute meterstanden aan te passen

10 januari 2010 -  Greenchoice heeft een redelijk goede naam in de energiewereld. De tarieven zijn vrij laag en de duurzaamheid zit bij de oprichters en mogelijk ook bij de meeste medewerkers echt in de genen. Wel was de manier van verkopen in het verleden nogal agressief. Colporteurs die door het bedrijf waren ingezet gingen nogal eens over de scheef. Dat probleem lijkt nu over maar de toch zit alles nog niet goed bij het bedrijf. Zo laat ook de klantenservice te wensen over.

U heeft niet verbruikt wat u heeft verbruikt
Zo weigerde het bedrijf om de meterstanden op mijn jaarnota, die voor geen meter klopten, te corrigeren. De eindstand van de gasmeter was op de nota zo'n 1000 kuub hoger dan in werkelijkheid. De beginstanden, bij aankoop van het huis, waren veel te laag ingeschat. Gelukkig had ik het ingescande formulier van de makelaar nog. En dat de eindstand niet klopte was simpel te verifiëren door een blik op de meter te werken. Alles was dus te bewijzen, maar Greenchoice wilde de nota niet aanpassen. Het bedrag van 600 euro werd van mijn rekening afgeschreven, ondanks mijn verzoek om dat niet te doen.

De ene uitzendkracht na de andere
Het heeft tot november geduurd (de nota was van juni) voordat ik een juiste nota kreeg. Eerst zeiden ze dat ze de standen niet konden veranderen omdat de netbeheerder dat niet wilde doen en toen moesten ze ineens met alle geweld de laatste, meest recente standen hebben. En elke keer dat ik belde of mailde kreeg ik weer te maken met iemand anders. Uitzendkrachten met namen als Lesly en Jaco. Terwijl het dus eigenlijk heel simpel was; een afnemer betaalt voor de hoeveelheid energie die hij heeft afgenomen; niet meer en niet minder.

De gehaaiste wint
Natuurlijk, overal is wel eens wat. En verhalen over een slechte dienstverlening doen over veel, zo niet alle energiebedrijven de ronde. Maar van die andere bedrijven ben je het gewend. Van Greenchoice had ik het niet verwacht, ondanks die agressieve verkoopmethode in het verleden. Maar ook Greenchoice is blijkbaar ook bezweken voor de verleiding om zoveel mogelijk klanten binnen te halen en de kosten zo laag mogelijk te houden. Maar mij zijn ze kwijt. Want als ik iets belangrijk vind is het een goede klantenservice. Ik ga overstappen naar het Deense Dong.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn