Duurzame banken groeien omdat ze integer zijn

1 september 2009 - Duurzame banken als ASN Bank en Triodos Bank doen het goed, in tegenstelling tot 'megabonus banken' als Fortis, ABN Amro en ING. Het aantal klanten van de ASN Bank steeg in het eerste half jaar van 2009 door tot ruim 450.000 en dat van Triodos Bank tot 210.000. En die klanten brachten meer geld naar de bank. De ASN Bank had aan het einde van het half jaar 5,7 miljard euro aan spaargelden onder beheer, een stijging van 15%. Het bedrag aan spaargelden dat aan Triodos werd toevertrouwd steeg ook met 15% tot 2,3 miljard.

Goed betaalde rekening
De interesse van klanten is een extra stimulans om door te gaan met investeringen in duurzame energie. De ASN Bank liet eind juni weten dat het geld steekt in de bouw van een windmolenpark in zee voor de Belgische kust, samen met enkele andere banken. De ASN Bank introduceerde begin dit jaar een betaalrekening. Er zouden nu zo'n 20.000 mensen de overstap hebben gemaakt naar de duurzame bank uit Den Haag. Een overstap brengt nog steeds veel rompslomp met zich mee, zo zegt directeur Goudswa

Banken die wel deugen
Triodos bank kondigde aan dat het nieuwe aandelen gaat uitgeven om meer kredieten te kunnen verstrekken. Directeur Peter Blom van de Triodos bank koppelt de goede resultaten van het afgelopen half jaar direct aan de kredietcrisis. Juist in deze tijd van financiële onzekerheid zou er behoefte zijn aan een transparante bank die spaargeld direct inzet voor kredietverlening aan duurzame ondernemingen. Het succes heeft echter ongetwijfeld ook te maken met het besef bij klanten dat de Triodos en ASN Bank integere banken zijn, waarvan het management en het personeel wél deugen.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn