Atsma laat zich voor karretje Wientjes spannen bij van tafel krijgen CO2-eisen luchtvaartsector

4 oktober 2011 - Werkgeversclub VNO-NCW is betrokken bij de Green Deal, zoals die maandag is gepresenteerd. Toch kan aan de duurzame intenties van die club sterk getwijfeld worden. De organisatie houdt vergroening van het belastingstelsel tegen en is nu een campagne gestart om CO2-eisen voor de luchtvaart tegen te houden. Voorzitter Bernard Wientjes zou wel even zijn politieke kanalen inschakelen om die eisen van tafel te krijgen, zo zei hij een tijdje geleden. Staatssecretaris Atsma heeft zich nu inderdaad voor zijn karretje laten spannen en gaat in Europees verband proberen om die eisen van tafel te krijgen. Ook aan de duurzame intenties van het kabinet kan dus worden getwijfeld.

Werkgeversbaas
De bedoeling is dat de luchtvaartsector vanaf 2013 net als de industrie en de energiesector onder het Europese emissiehandelstelsel gaat vallen. De luchtvaartmaatschappijen moeten dan onder een plafond aan CO2-uitstoot blijven of anders CO2-rechten bij gaan kopen. Een logische gedachtegang, want de luchtvaart is een sterk vervuilende sector. Er is echter veel verzet tegen de maatregelen, die al lang en breed zijn aangenomen en hoewel de maatschappijen veruit het grootste deel van de rechten gratis krijgen. Ook buitenlandse bedrijven, die op Europa vliegen, moeten aan de verplichtingen voldoen en die verzetten zich dus ook hevig. Gelukkig vinden ze nu de machtige en niet zo duurzame Nederlandse werkgeversbaas aan hun zijde. Die heeft de Nederlandse regering nu zo ver gekregen om zich tegen de maatregelen te keren.

Onzin-praat
Staatssecretaris Atsma van Milieu (?) gaat volgende week tijdens een overleg in Luxemburg proberen om de maatregelen van tafel te krijgen, of om die aangepast te krijgen, zo heeft hij gezegd tijdens een diner op Schiphol georganiseerd door de KvK Amsterdam, zo meldt de website Nu.nl. Volgens hem hebben Nederland en de andere landen voor invoering per 1 januari 2012 getekend, op voorwaarde dat het een ''wereldwijd werkend systeem wordt''. Dit is echter niet waar, zo meldt Kamerlid Liesbeth van Tongeren van Groenlinks via Twitter. "[Er staat] Niks in afspraken emissiehandel dat het alleen ingaat als hele wereld meedoet." Van Tongeren wil de staatssecretaris er mondelinge vragen over stellen. Natuurlijk kan Wientjes ook rekenen op de spiksplinternieuwe baas van KLM, Camiel Eurlings, voormalig minister van Verkeer en Waterstaat, en die is ook niet zonder invloed in Den Haag.

Geschiedsvervalsing
Atsma heeft naar eigen zeggen nu "gelukkig" enkele andere Europese landen aan zijn zijde. Hij doet het daarmee voorkomen alsof de Nederlandse regering altijd al tegen de maatregelen is geweest, terwijl er toch een tijd is geweest dat Nederland voorop liep als het gaat om het nemen van maatregelen om het milieu te ontlasten. De kans is derhalve groot dat de luchtvaartsector ook nu weer aan het langste eind trekt. Eerder wist de sector al de vliegtaks van tafel te krijgen, door de politiek voor te spiegelen dat die maatregel het verlies van miljoen-miljard klanten tot gevolg had gehad, (de daling in passagiersaantallen die zich in de afgelopen jaren voordeed was echter waarschijnlijk voor het grootste deel te danken aan de economische recessie.)

copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn