Probleem elektrische auto: we moeten iets cool gaan vinden wat de overheid stimuleert

16 januari 2012 - Het is een probleem van de elektrische auto. De overheid wil dat we er één aanschaffen en dan is het al gauw niet 'cool' meer. Met de Ipad, Ipod en andere smart phones hebben we geen moeite. Die zijn in een mum van tijd gemeengoed geworden. Iedereen wil er één hebben. Het zou mooi zijn als dit met de elektrische auto ook het geval zal zijn, maar het zou wel een beetje toeval zijn als een product waarvan de overheid wil dat we het aanschaffen ook hip wordt. De kans is daarentegen groter dat de elektrische auto, net als de HRe-ketel eerder, een grote flop wordt.

Slakkengang
Bij de hybride Toyota Prius lijkt het wel enigszins gelukt te zijn. Die is hip in bepaalde kringen. De Toyota Prius heeft er 15 jaar over gedaan om door te breken, zo zei adviseur duurzame mobiliteit Richard Smokers van TNO tijdens een recente bijeenkomst in Den Haag. Twintig jaar om mensen te laten wennen aan een nieuwe concept is niet veel volgens hem. Maar dit is eigenlijk onzin. Een nieuw product kan binnen enkele jaren compleet geaccepteerd zijn, zie de populariteit van de smart phones. Zijn redenering lijkt derhalve een poging te zijn om het uitblijven van een doorbraak van de elektrische auto goed te praten, terwijl die doorbraak er wellicht nooit komt.

Prijskaartje
Probleem is dat we nu met zijn allen iets cool moeten gaan vinden wat toevallig ook gepromoot wordt door de overheid. Het kan wel, maar het zou wel een beetje toevallig zijn. Wat ook niet meehelpt is dat er een groot inherent nadeel zit aan de elektrische auto en dat is, zoals bekend, de beperkte actieradius. Een ander probleem is de economische situatie die er voor zorgt dat we het komend jaar niet snel veel geld zullen uitgeven aan zaken die weliswaar goed voor het milieu zijn, maar die wel een flink prijskaartje hebben.

Inductie
Niet echt een probleem is een eventuele schaarsheid van lithium voor de batterijen, zo zegt Smokers, in tegenstelling tot wat soms gezegd wordt. Er zijn alternatieven zoals metaal-lucht-batterijen, die werken met zink. Hierbij reageert lucht met het metaal, waardoor de batterij veel lichter is. Een ander alternatief zijn zogenaamde Redox-batterijen, die je kunt opladen als ze leeg zijn. Een alternatief voor de wat verdere toekomst is het inductie-laden. De auto wordt dan geladen via inductie (op afstand dus, net als de elektrische tandenborstel), hetzij via inductie-palen die bij tankstations staan, hetzij via inductiestrips die in de weg zijn aangebracht. Daar worden nu al wel proeven mee gedaan.

Luchtkwaliteit
Al met al werden de deelnemers aan de bijeenkomst in Den Haag, vertegenwoordigers van verschillende Haagse politieke partijen, niet vrolijk van het verhaal van Smokers. Het heeft voor een stad als Den Haag geen zin om in te zetten op de grootschalige aanleg van elektrische oplaadpalen, zo zei hij. Amsterdam doet dat wel. Die stad wil tot 2015 10.000 oplaadpalen binnen de ring gaan aanleggen. Maar Amsterdam is anders want hier speelt luchtkwaliteit een grote rol. Die moet omlaag worden gebracht en elektrische voertuigen helpen daarbij. Vooral elektrische bussen, taxi's en auto's van fleetowners moeten elektrisch gaan worden, zo is de bedoeling. Omschakeling van particulieren zet niet zoveel zoden aan de dijk.

Vraagtekens
Den Haag kan beter inzetten op andere vormen van mobiliteit (Randstadrail en de goede oude fiets), gedragsverandering en het beperken van de groei in mobiliteit, zo vindt Smokers. Het is wel raar als zelfs voorvechters van duurzame energie vraagtekens gaan zetten bij het nut van duurzame investeringen. Toch is het ook hier weer de vraag of Smokers gelijk heeft. Want er zijn ongetwijfeld plekken in Den Haag, zoals de Koningskade of andere belangrijke doorgaande wegen als de Loosduinse kade, waar de luchtkwaliteit ook niet al te best is. Smokers zei ook nog dat het belangrijk is dat de overheid zorgt dat er een kostenvoordeel is bij aanschaf van de elektrische auto.

Hip of niet
Het lijkt een beetje van tweeën een te zijn. Óf de elektrische auto wordt heel erg hip. Dan is overheidsstimulering niet echt nodig en hoeft de overheid ook niet echt voor belastingvermindering of zo te gaan zorgen. Want mensen kopen die dingen dan toch wel. Als ze iets eenmaal graag willen hebben, hebben ze vaak geen probleem met de meerkosten; zie de populariteit van producten van Apple, of grote televisies. Óf de elektrische auto wordt geen hebbeding. Dan is en blijft stimulering van de overheid noodzakelijke en is het zelfs dan nog maar zeer de vraag of zelfs de doorbraak er gaat komen.

Hindernissen voor een doorbraak van de elektrische auto:
1) Economische crisis/extra kosten
2) Beperkte actieradius
3) Opkomst zuinige en goedkope brandstofautootjes
4) Moeilijkheid voor veel mensen om auto voor de deur op te laden
5) De mogelijke opkomst van waterstofauto's die niet het probleem van de beperkte actieradius hebben
6) De overheid wil dat we er één aanschaffen, wat precies de reden kan zijn dat die niet hip wordt

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn