Enexis plaatst slimme meters zonder te wijzen op recht om hem uit te laten zetten, of hem te weigeren

22 september 2013 - Het was te verwachten. Enexis plaatst slimme meters bij mensen zonder ze goed te informeren over hun recht om die administratief uit te zetten of om die te weigeren.

Blokverwarming
Een man die in een complex in Zwolle woont vertelt erover tegen Energieenwater.net. Het is een gebouw van de woningbouwvereniging. De blokverwarming in de flat werd vervangen door CV-ketels. Tevens wordt het asbest verwijderd. De bewoners kunnen er wel blijven wonen. Met de komst van de CV-ketels heeft Enexis slimme gasmeters laten installeren. En nu laten ze in een ruk door ook maar even de elektriciteitsmeter vervangen door een slimme meter.

Ik weet van niets
De bewoner is het er niet mee eens en trok aan de bel. De installateur, van Breman uit Genemuiden, stelde: 'We hebben geen opdracht gehad om mensen te informeren'. Hij verwees naar Enexis. De bewoner vroeg Enexis of hij soms een brief gemist had, waarin één en ander werd uitgelegd. Dat is niet het geval. Enexis heeft de bewoners er niet op gewezen dat er slimme meters zouden komen, en dat de bewoners dit kunnen weigeren of dat ze de meter administratief uit kunnen laten zetten. De meeste bewoners in het complex zijn al op leeftijd en hebben mogelijk niet eens door dat de nieuwe meter een heel ander karakter heeft dan de oude meter.

Geen slimme meter meer
De slimme elektriciteitsmeter is volgens Enexis nodig om de slimme gasmeter te laten werken. Dat kan zijn. Maar de bewoner heeft ook het recht om de slimme gasmeter uit te laten zetten. Overigens wordt het woordje 'slimme' in de branche al helemaal weggelaten, zo zegt deze bewoner. 'Er zijn geen andere meters meer verkrijgbaar', zo heeft de installateur tegen deze man gezegd. Dat lijkt ons onwaarschijnlijk. En als het zo is dan kan Enexis niet meer aan de wettelijke vereisten voldoen. Want afnemers hebben niet alleen het recht om de slimme meter uit te laten zetten; ze hebben het recht om een traditionele meter te vragen als de oude om één of andere reden aan vervanging toe is.

Het staat zelfs twee keer in de wet:

En artikel Artikel 26ad, lid 10
Indien een meetinrichting als bedoeld in artikel 95la, eerste lid, door de netbeheerder ter beschikking wordt gesteld, kan een afnemer als bedoeld in artikel 95a, eerste lid, deze meetinrichting weigeren. In dat geval wordt door de netbeheerder een niet op afstand uitleesbare meetinrichting ter beschikking gesteld.

Artikel 26ae Elektriciteitswet, lid 11:
Indien een meetinrichting als bedoeld in artikel 95la, eerste lid, door de netbeheerder ter beschikking wordt gesteld, kan een afnemer als bedoeld in artikel 95a, eerste lid, deze meetinrichting weigeren. In dat geval wordt door de netbeheerder een niet op afstand uitleesbare meetinrichting ter beschikking gesteld.

En artikel 26ac, lid 2:
Een netbeheerder leest meetgegevens van een afnemer als bedoeld in artikel 95a, eerste lid, die beschikt over een geïnstalleerde meetinrichting die ten minste voldoet aan de krachtens artikel 95la, eerste lid, gestelde eisen, niet op afstand uit indien de afnemer hierom verzoekt.

Contract
Opvallend is ook dat de woningbouwcoöperatie maar alvast voor iedereen een gascontract heeft afgesloten; met Nuon. Dat zou van belang zijn anders zou er straks gas geleverd worden als  de aansluiting nog niet gereed is. Onzin natuurlijk.

Extra voordeel
Het is tamelijk absurd dat een woningbouwcoöperatie voor iedereen de leverancier gaat bepalen en dat is ook in strijd met de vrije markt en, denk ik, ook met de wet. Het is hetzelfde als dat de coöperatie voor het avondeten van iedereen bruine bonen in gaat slaan. De bewoners zitten naar het schijnt een jaar vast aan het contract, dat ze wel allemaal getekend hebben. Grappig is ook dat de coöperatie de mensen wijs gemaakt heeft dat de tarieven van Nuon heel voordelig zijn. Ha, ha. Nuon en voordelig.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn