Ex-klanten NHEC blijven bij Greenchoice: 'Handen vrij na slechte service Trianel'

27 april 2013 - Voormalige klanten van NHEC blijven voorlopig bij Greenchoice.

Brief
De klanten werden op 12 januari van dit jaar overgezet naar Greenchoice naar aanleiding van het faillissement van Trianel, de leverancier van NHEC. Ze zouden daar in eerste instantie voor drie maanden blijven. Zoals al was te voorspellen, zou het NHEC niet lukken om voor die tijd zelf een leveringsvergunning aan te vragen, als de organisatie dat al had gewild. Dus blijven de klanten bij Greenchoice, zo meldt bestuurder Enno Brommet in een brief aan de klanten.

Handen vrij
Volgens Brommet biedt de samenwerking voordelen voor NHEC. Zo krijgt de NHEC een bepaald bedrag voor elke klant die de coöperatie aandraagt bij Greenchoice. Het bedrag per klant loopt als naarmate er meer mensen via NHEC klant worden, zo meldt Brommet. NHEC heeft nu volgens hem weer de handen vrij om te werken aan projecten om Noord-Holland duurzamer te maken, waar het voorheen druk bezig was met het zijn van een leveringsbedrijf, "met tegenvallende service door Trianel". Overigens sluit Brommet niet uit dat de klanten in de toekomst weer energie van de NHEC kunnen afnemen.

Handen vol
Brommet en zijn mensen staan overigens nog voor de schier onmogelijke taak om de eindafrekeningen van alle ongeveer 800 klanten op te stellen. Dit is dan de eindafrekening tot 12 januari. De meterstanden van die datum zouden via de netbeheerders en Trianel bij de NHEC terecht moeten komen. Maar Trianel bestaat dus niet meer; daar werken alleen nog een curator, die niets van energie weet, en wellicht nog wat mensen. Hilde Krop van Besparingsadvies liet ons weten dat Trianel zo goed als onbereikbaar is. Eigenlijk kun je wel op je vingers natellen dat die rekening er niet meer komt.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn