Er is maar een nieuwsbron die de waarheid schrijft over energie in Nederland: Energieenwater.net'

22 december 2013 - Graag willen we de komende jaren doorgaan met het publiceren van kritische artikelen over de energie- en watersector. Daarvoor hebben we echter nog wat meer sponsoren en abonnees nodig. Leest u de artikelen van Energieenwater.net met plezier: overweeg dan een abonnement te nemen.

Rauwe werkelijkheid
Nieuws is bijna nooit wat het lijkt. Sterker nog, wat de meeste media als nieuws zien is vaak geen nieuws. Meestal spelen opvattingen van journalisten over wat belangrijk is en wat niet een grote rol, evenals opvattingen van bedrijven over hoe zij naar buiten willen treden. Bij Energieenwater.net proberen we de rauwe en soms mooie werkelijkheid zelf te vangen in artikelen, en niet het ideaalbeeld dat bedrijven ons proberen voor te schotelen, noch een beeld gemankeerd door gebrek aan kennis en vooroordelen.

Inzicht
Dat wordt op prijs gesteld, zo hebben we mogen constateren. Artikelen worden goed gelezen. Ook hebben we vele positieve reacties mogen ontvangen (zie onder). Dit zeggen we niet om op te scheppen, maar om te laten zien dat Energieenwater.net toegevoegde waarde heeft en inzicht biedt in wat er gebeurt en te gebeuren staat, meer dan andere media. Vooral de nieuwkomers in de sectoren, de jonge honden, de mensen die willen dat er eindelijk eens wat gaat veranderen stellen onze website op prijs. Drogredenen worden doorgeprikt, heilige huisjes omver geschopt en scherpe uitspraken worden niet geschuwd.

Energie is van iedereen
Maar altijd zal zo veel mogelijk recht worden gedaan aan de feiten. Het doel is om de discussie in de energie- en watersector te verbreden. Zodat het debat niet langer beperkt blijft tot de bestuurskamers van de grote bedrijven en de beslissingen niet slechts in het belang zijn van deze bedrijven. Dat is nu nog wel het geval. Als de discussie open en bloot wordt gevoerd en iedereen daaraan meedoet is de kans groter dat beslissingen worden genomen die meer dan nu in het belang zijn van ons allemaal. Meer aandacht voor verduurzaming van de energievoorziening hoort daar ons inziens onlosmakelijk bij.

Abonnement, proefabonnement
Wilt u een abonnement nemen stuur dan alstublieft een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hier kunt u ook informatie krijgen over de prijzen. U kunt ook een proefabonnement nemen. Het abonnement stopt dan na twee weken vanzelf.

Sponsoren
Als u geen abonnement hoeft maar ons wel wilt steunen kunt u ook 50 euro overmaken. U bedrijfsnaam wordt dan vermeldt in een kolom ter rechterzijde van de homepage. Stuur daarvoor alstublieft ook een mailtje.

Adverteren
Ook kunt u een banner plaatsen, voor 100 euro voor een half jaar.

Enkele reacties van de laatste weken:

"Ik sprak laatst een conceptueel ontwerper van kolen/gascentrales die tegen me zei: “Er is maar een nieuwsbron die de waarheid schrijft over energie in Nederland: Energieenwater.net. De rest schrijft klakkeloos onzinpersberichten van onze PR mannen over.”

"Weer mooie artikelen + kerstgroet. Betere informatie/opinie dan bij Energeia!"

'Ik stem in met die verslaggever. [zie eerste reactie] Er wordt inderdaad een massa onzin verkocht. Voor veel. En de consument maar ophoesten.'

"Txns voor de herkenning"

"Ik lees wekelijks je nieuwsbrief met veel plezier"

"Ik kan je stukken erg waarderen en zie ze niet als cynische maar eerder als realistisch"

"Ik vermaak mij nog steeds zeer met de commentaren in het vrij toegankelijke deel van de nieuwsbrief."

Copyright © Geldengroen.net

 

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn