Vier grote steden gaan mogelijk grote aantallen oplaadpalen plaatsen

16 maart 2012 - De vier grote steden gaan waarschijnlijk grote aantallen oplaadpalen plaatsen om het gebruik van elektrische auto's te stimuleren. Dit heeft Energieenwater.net vernomen van directeur Onoph Caron van de stichting E-laad. In ieder geval Utrecht en Rotterdam zijn bezig met het uitzetten van een aanbesteding. Den Haag en Amsterdam denken er nog over.

Ambities
De ambities van de vier grote reiken verder dan wat de stichting E-laad voor de steden kan doen. De stichting E-laad plaatst alleen oplaadpalen op verzoek van mensen die een elektrische auto hebben gekocht en daarnaast is 20% van de palen beschikbaar voor plaatsing op geschikte openbare plekken, zoals parkeerplaatsen voor het station. Daarnaast is de toekomst van de stichting E-laad onzeker. Netbeheerders zullen de komende jaren geen financiering meer beschikbaar stellen voor het plaatsen van de palen, zoals ze dat nu doen. De stichting is op zoek naar nieuwe financiers, zoals gemeenten en provincies.

Aanjager
Mogelijk neemt het ministerie de rol van aanjager over. Het ministerie van Economische Zaken heeft als doel 200.000 auto's in 2020 en wil elektrisch rijden stimuleren in zogenaamde focusgebieden. Dat zijn de steden Amsterdam, Utrecht en Rotterdam en de provincies Friesland en Noord-Brabant. Mógelijke focusgebieden zijn Den Haag, Zeeland en Arnhem/Nijmegen. De grote steden zijn aangewezen omdat de kans dat de elektrische auto hier aanslaat groter is. Het belang van minder uitstoot is hier groot en bovendien leent de auto zich uitstekend voor alle korte ritjes die in de stad gereden worden. Dit vergroot de kans op succes van het beleid, zo redeneert het ministerie.

In touw
De G4 zijn daarom druk in de weer met het maken van plannen en het uitzetten van aanbestedingen.  Utrecht heeft dat al gedaan. Rotterdam is bezig met een 'request for information', het stadium dat daaraan vooraf gaat. In Den Haag is er nog discussie over de plannen. Wel is er nu afgesproken dat de stichting E-laad hier ook oplaadpalen voor bezitters van elektrische auto's zal gaan plaatsen, in eerste instantie 15. Tot nog toe krijgen deze mensen altijd nul op het rekest als ze het stadhuis belden. Amsterdam is altijd een heel eigen weg ingeslagen, en zal dat ook blijven doen, maar de stad zal wellicht in aanvulling op een eerste aanbesteding een tweede aanbesteding houden.

Aantallen
Om welke aantallen oplaadpalen het gaat kan Caron niet zeggen. Het tempo waarin de palen worden uitgerold zal deels afhangen van de mate waarin de vraag naar elektrische auto's aantrekt. In een aanbesteding hoeft het aantal oplaadpalen niet noodzakelijkerwijs precies te worden vastgelegd. Zo heeft de stichting E-laad zelf ook zo'n open-einde aanbesteding gehouden, voor het laten plaatsen van oplaadpalen die bij haar besteld worden. Maar verwacht kan worden dat het doel is om toch wel zo'n 1000 palen per stad te gaan plaatsen. Met de stichting E-laad wordt gesproken over de technische eisen waaraan de oplaad-infrastructuur moet voldoen.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn