DSI nagelt eerste beleggingsadviseur (Schaaij) aan schandpaal

25 januari 2010 - Je financiële adviseur moet je kunnen vertrouwen. Daarom is het goed om te weten dat adviseurs die hun boekje te buiten gaan nu met naam en toenaam op de site van DSI genoemd worden. Vroeger werd alleen maar vermeld dat er iemand geschorst werd, alleen niet wie.

Rudolf de Korte
DSI is een organisatie die waakt over de integriteit in de beleggingssector. De organisatie houdt een personenregister bij van mensen die actief zijn als beleggingsspecialist, dus ook als ze in dienst zijn van grote bedrijven. Voorzitter is oud-minister van Economische Zaken Rudolf de Korte. De organisatie werkt samen met de geschillencommissie voor de financiële dienstverlening Kifid.

Weer die Mens
De eerste die DSI aan de schandpaal nagelt is Geert Schaaij. Schaaij is geschorst omdat hij in het programma Business Class van Harry Mens aandelen aan had geprezen van een bedrijf waarin hij een paar dagen eerder een groot belang had genomen. Overigens blijft hij gewoon doorgaan met zijn optredens bij Mens, evenals met zijn andere beleggingsactiviteiten. Schaaij noemt de actie van DSI een "goedkope, ongepaste publiciteitsstunt".

Eerste stap
De Consumentenbond is wel blij met het initiatief van DSI. De bond vindt eigenlijk dat financieel adviseurs moeten werken op basis van een vergunning, die dan kan worden ingetrokken als de adviseur over de scheef gaat. Maar publicatie van geschorste adviseurs is een stap in de goede richting.

Jurgen Sweegers
Kenniscentrum Geldengroen.net

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn