De Consumentenbond verliest SMS-zaak maar wint toch wat

3 februari 2010 - De Consumentenbond heeft de rechtszaak tegen Vodafone en T-mobile over ongewenste en dure SMS-diensten verloren. De bond wilde dat de telecombedrijven zouden stoppen met het incasseren van bedragen namens bedrijven die SMS-diensten leveren. De consument moet toestemming geven voor deze diensten en pas dan mag een bedrag in rekening worden gebracht. Maar dat laatste gebeurt niet altijd en Vodafone en T-mobile controleren niet of de toestemming is gegeven.

Geen SMS-terreur
De rechter is het eens met Vodafone en T-mobile dat onterechte incasso slechts incidenteel gebeurt en dat de twee bedrijven in dat geval goed omgaan met klachten van consumenten hierover. Een verbod op het reverse billing-systeem, zoals de manier van incasseren genoemd wordt, zou bovendien verstrekkende gevolgen hebben. Want het zou betekenen dat consumenten voor elke SMS-dienst een aparte rekening zou krijgen. De Consumentenbond moet zelfs een rectificatie op de website zetten omdat het de twee telecombedrijven onterecht in verband heeft gebracht met SMS-terreur. Dit stond boven het persbericht over het kort geding, terwijl het eigenlijk niet op deze bedrijven betrekking had.

Maatregelen door Heemskerk
Gelukkig heeft de bond wel iets bereikt want staatssecretaris Van Heemskerk van Economische Zaken is ondertussen met maatregelen gekomen om consumenten te beschermen tegen SMS-terreur. Zo komen er duidelijke voorwaarden waaraan telecombedrijven die geld voor SMS-diensten willen incasseren moeten voldoen. Verder mogen er geen sms-abonnementen worden gekoppeld aan reclames voor spelletjes of prijsvragen en kunnen SMS-aanbieders die zich niet aan de regels houden worden geblokkeerd. Bij klachten wordt het betwiste bedrag teruggestort en pas daarna wordt er gekeken of de klacht terecht is. Mogelijk heeft de rechter in zijn oordeel ook rekening gehouden met de komst van deze maatregelen van de staatssecretaris.

Wet in plaats van code
De Consumentenbond vindt het nog niet ver genoeg gaan en zou graag zien dat het wettelijk verplicht wordt om schade actief te gaan terugbetalen als er onterecht geïncasseerd wordt. De maatregelen van Heemskerk zijn namelijk 'slechts' neergelegd in een code en de Consumentenbond heeft er niet veel vertrouwen in dat bedrijven zich aan deze code, die in maart van kracht gaat, gaan houden. Ook wil de organisatie dat bij de consument bij de aankoop van telefoonabonnementen de mogelijkheid krijgt om de ontvangst van SMS-diensten te deactiveren.

Jurgen Sweegers
Kenniscentrum Geldengroen.net

Copyright ┬ę Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn