17000 aanvragen voor subsidie uit zonne-energiepotje van 67 miljoen

2 maart 2010 - Er zijn inderdaad, zoals verwacht, flink meer aanvragen voor subsidie voor zonnepanelen ingediend dan waar het budget ruimte voor geeft. Minister Van der Hoeven van Economische Zaken maakte zojuist bekend dat 17.000 mensen gisteren een aanvraag voor de SDE-subsidie voor zonne-energie hebben ingediend. Met het budget van 69 miljoen euro kunnen echter waarschijnlijk slechts 3000 aanvragen gehonoreerd worden. Maandag was de eerste dag dat de subsidieaanvragen voor dit jaar ingediend konden worden.

Misplaatste krenterigheid
Het ministerie van Economische Zaken stelt miljarden beschikbaar voor windenergie, maar heeft van oudsher nauwelijks geld over voor het stimuleren van zonne-energie. Terwijl juist deze vorm van duurzame energie-opwekking uitermate populair in onder Nederlanders. Omdat de miljarden voor windenergie niet opkomen en het budget voor zonnne-energie marginaal blijft, komt er door dit beleid veel minder duurzame energie-productie tot stand dan er tot stand gebracht had kunnen worden.

Geen vetpot voor uitverkorenen
De uitverkorenen krijgen gedurende vijftien jaar een subsidie van 25 cent per opwekte kWh. Dit zou voldoende moeten zijn om de investeringskosten van de panelen eruit te halen. Een vetpot is het echter niet. Verhalen van voorvechters van duurzame energie als zou het financieel zo aantrekkelijk zijn om zonnepanelen op het dak te leggen moet u dan ook niet geloven.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn