Overeenstemming over standaard voor stekker elektrische auto's

13 april 2010 - Een stekker van het Duitse bedrijf Mennekes wordt de standaard voor de elektrische auto. Dat is afgesproken door partijen die zich in Nederland inzetten voor het mogelijk maken van elektrisch rijden, zo meldt het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De afspraak moet voorkomen dat er allerlei verschillende soorten stekkers op de markt komen, waardoor bezitters van de elektrische auto eerst op zoek moeten naar het juiste stopcontact voordat ze kunnen gaan opladen.

Zeven polen
Over het stopcontact zal ook nog overeenstemming moeten worden bereikt, zo zegt een woordvoerder van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, maar dat zal dus er dus in ieder geval eentje moeten zijn waar de zevenpolige Mennekes-stekker in past. De zeven polen zijn nodig om opladen met krachtstroom mogelijk te maken (vijf polen) en daarnaast ook nog dataverkeer te faciliteren. Dat dataverkeer luidt dan bijvoorbeeld: 'de auto is vol dus stop er maar mee'. Of, als er in de omgeving een stroomtekort is, 'ga het omringende elektriciteitsnet maar opladen met de stroom in de accu'. Dat is echter meer iets voor de verre toekomst.

Standaard in België en Denemarken
Om die redenen lijkt de stekker van Mennekes het gewonnen te hebben van de meer gebruikelijke vijfpolige CEE-stekker, die je ook veel tegenkomt op campings en de steigers van jachthaventjes. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat meldt dat de stekker al de standaard is in België en Denemarken. Ook het Duitse energiebedrijf RWE heeft de stekker van Mennekes echter omarmd. RWE en Mennekes presenteerden de stekker vorig jaar op de Hannover Messe als als de standaard voor elektrisch rijden.

Nog veel werk te doen voor het Formule E-team
Behalve over de stekker en het stopcontact zal er ook nog overeenstemming bereikt moeten worden over de wijze van betalen door de elektrische autorijden, die zijn auto in het openbaar oplaadt. De partijen die zich in Nederland bezig houden met de komst van de elektrische auto hebben zich verenigd in het Formule E-team. Onder meer de grote energiebedrijven en branche-organisatie Uneto-VNU maken er onderdeel van uit. Netbeheerders zijn vertegenwoordigd via de Stichting E-laad, waarin ze zich verenigd hebben. Opvallend genoeg zit de Utrechtse netbeheerder Stedin daar niet in, terwijl moeder Eneco wel net het Formule E-team meedoet.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn