Weer veel kadootjes voor duurzame energieprojecten

11 mei 2010 - Energiezuinig bouwen loont. Dertien ontwikkelaars van energiezuinige huizen krijgen een extra zakje met geld van het ministerie van Vrom. Ze krijgen ieder tot 300.000 euro subsidie, "voor de extra proces- en begeleidingskosten die gemoeid zijn met de uitvoering van het project", zo laat minister Van Middelkoop van het ministerie weten. Er hadden zich 47 gemeenten voor het buideltje met geld gemeld. Verder maakte minister Van der Hoeven vandaag bekend dat ze vijftien miljoen euro steekt in bedrijven die de elektrische auto, letterlijk, op weg moeten helpen.

 

In alle gaten en hoeken
De dertien projecten die subsidie ontvangen zijn Geerpark in Heusden, Erasmusveld, Leywegzone in Den Haag, Hout Noord in Almere, Vroonermeer Noord in Alkmaar, Klimaatneutraal Jeruzalem in Amsterdam, Klimaatneutraal Steenbrugge in Deventer, Distripoort Noord-Holland in Koggenland, De Houthaven in Amsterdam, Venlo Greenpark, Velmolen Buiten in Uden, Wijkvernieuwing Stekkenberg-West in Groesbeek, CO2 neutrale straat Grijpskerk in Veere en De Elementen Deelgebied Dijkzone 1C in Spijkenisse. Het energiegebruik van de gebouwen moet minstens 25% onder de wettelijke vereisten liggen.

Verlenen energiesubsidies kent geen tijd
Eind vorige maand werden de eigenaars van tien energiezuinige gebouwen al door het ministerie van Vrom beloond met een subsidie van 500.000 euro ieder, waaronder TNT voor het nieuwe hoofdkantoor. Blijkbaar is het verlenen van subsidie niet 'controversieel'. Want ook de minister van Verkeer en Waterstaat en die van Economische Zaken strooien kwistig met energiesubsidies, ondanks het demissionaire karakter van het kabinet (en de financiële onrust als gevolg van oplopende overheidstekorten in Europa). En Van der Hoeven heeft het nog steeds niet verleerd. Want de minister steekt 15 miljoen euro in allerlei bedrijven die bezig zijn met de ontwikkeling van technologie voor de elektrische auto, zo werd vandaag ook bekend. Dat zijn bedrijven als Tomtom en DAF.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn