Maurits opent snellaadstation voor elektrische auto's in Leeuwarden

20 mei 2010 - Een van de nadelen van de elektrische auto is dat het opladen veel tijd kan vergen. Daar moet verandering in komen met de komst van snellaadstations. Bij een benzine-station van Tamoil in Leeuwarden is er vandaag één geopend.  Het oplaadpunt heeft een vermogen van 50kW, waardoor een auto in 30 minuten kan worden opgeladen. Iemand die zijn koffie niet te snel opdrinkt hoeft zich dus niet te vervelen. Exploitant van het station is Essent.

Ambities
Andere partijen die hebben meegewerkt aan het project zijn Epyon, die de installatie leverde, de gemeente Leeuwarden en de provincie Friesland. Friesland wil dat het aantal boten en auto's dat op elektriciteit of biobrandstoffen gaat rijden de komende jaren stijgt naar 40.000. De provincie gaat daarom zorgen voor een "dekkend netwerk elektrische oplaad- en vulpunten met duurzame brandstoffen." Op het benzine-station (sorry. oplaad- en vulstation) van Tamoil aan de Zwettestraat is het ook mogelijk om de biobrandstof E-85 te tanken.

Het snellaadstation in Leeuwarden zal in eerste instantie worden gebruikt door elektrische personenbusjes van taxibedrijf Kijlstra. De openingshandeling werd verricht door Prins Maurits, die voorzitter is van het Formule E-team. Dit team probeert de elektrische auto in Nederland tot een succes te maken.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn