Nieuw logo voor Eneco-dochter Ecostream, Evelop verdwijnt als merk

1 juni 2010 -  Zonne-energiebedrijf Ecostream krijgt een nieuw logo. Het nieuwe beeldmerk lijkt sterk op dat van moeder Eneco. Dezelfde bolletjes als die van Eneco zullen erin figureren; het lettertype en de kleur zullen hetzelfde zijn en verder komt er onder de naam Ecostream, 'Eneco solar' te staan, zodat er geen twijfel meer over de moeder kan bestaan. Eneco kreeg Ecostream vorig jaar in handen nadat Econcern failliet was gegaan. In 2012 zal de naam overigens wel verdwijnen.

Evelop wordt geschiedenis
De naam Evelop zal al per 1 juni verdwijnen, zo laat Eneco verder weten. Evelop was de windenergiedochter van Econcern, die ook grotendeels in handen kwam van Eneco. De activiteiten van deze dochter zijn samengevoegd met de business unit Wind van Eneco. Volgens Eneco is de combinatie succesvol. Het bedrijf won vorig jaar aar de aanbesteding van een windpark van 900 MW voor de Britse kust. Er zit voor 2500 MW aan projecten in de portefeuille.

Eigenwijze dochter
De derde telg uit de Econcern-familie, energie-adviesgroep Ecofys, is de meest eigenwijze van de drie. Die zal in de toekomst "in operatie en qua governance" op afstand van Eneco blijven functioneren.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn