Akkoord Milieuministers en Europees parlement over herziening IPPC-richtlijn

29 juni 2010 - De raad van ministers en het Europees parlement zijn het eens over de herziening van de IPPC-richtijn, die in de toekomst richtlijn Industriële emissies gaat heten. Dat schrijft minister Huizinga van Vrom aan de Tweede Kamer. De richtlijn herziet de oude IPPC richtlijn, bedoeld voor grote vervuilende bedrijven, en voegt die samen met zes andere kleinere richtlijnen.

Strengere normen, op termijn
De kern is volgens Huizinga dat de milieuvergunningen op termijn worden aangescherpt, ook voor grote stookinstallaties als die van energiebedrijven. Normen voor wat betreft de uitstoot worden in de toekomst gebaseerd op de best beschikbare technieken die in de markt te verkrijgen zijn. Ook moet de richtlijn leiden tot betere inspectie en handhaving bij de bedrijven.

Implementeren geblazen
De richtlijn treedt naar verwachting eind 2010 in werking, waarna deze binnen twee jaar in nationale wetgeving verankerd moet zijn, aldus Huizinga. De richtlijnen die samengevoegd worden met de IPPC-richtijn zijn de Richtlijn grote stookinstallaties, de Afvalverbrandingsrichtlijn, de Oplosmiddelenrichtlijn en drie Richtlijnen voor de titaniumdioxide-industrie.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn