Peter Blom van Triodosbank lid van Club van Rome, ja die bestaat nog

24 juli 2010 - Directeur Peter Blom van de Triodosbank is lid geworden van de Club van Rome, een organisatie die zich inzet voor een duurzame wereld. De Club van Rome, in 1968 opgericht door een aantal wetenschappers en milieu-activisten, kreeg in de jaren zeventig bekendheid door het rapport Grenzen aan de Groei, waarin voorspeld werd dat ons een klimaatramp te wachten stond omdat de grondstoffen op zouden raken. Hier is niets van terecht gekomen, de club van Rome bestaat echter nog steeds.

Jeugdzondes goed voor carrière
Blom (1956) is erg geïnspireerd geweest door het rapport van de Club van Rome, zo meldt de Triodosbank trots in een verklaring. "Toen begon hij zich de volle omvang van de milieuramp te realiseren".  Blijkbaar kunnen mensen het, ook al hangen ze in hun jeugd ideeën aan die nergens op slaan, toch nog ver brengen. Of misschien juist daardoor, want daardoor komen ze in de belangstelling te staan, terwijl iemand die denkt, 'het zal wel' of 'wat een onzin', niet opvalt. En ook zijn ze daardoor wellicht extra gedreven. Maar vreemd is het wel, want die andere mensen hadden gelijk.

Dubieuze reputatie
De club heeft nu zo'n tachtig leden. Een ander Nederlands lid is Wouter van Dieren, een klimaatactivist met een dubieuze reputatie. Zo liet hij zich ooit door de energiesector betalen om te verkondigen dat de splitsing van de energiebedrijven slecht zou zijn voor de ontwikkeling van duurzame energie, terwijl intussen wel is gebleken het tegendeel waar is. De club heeft ook nog zogenaamde ereleden, waaronder oud-premier Ruud Lubbers en koningin Beatrix. Voor wíe het een eer is dat deze mensen lid zijn, voor de personen zelf of voor de club, is niet duidelijk.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn