'Ministeries van Landbouw en Economische Zaken samengevoegd'

12 augustus 2010 - Het ministerie van Economische Zaken lijkt inderdaad samengevoegd te worden met het ministerie voor LNV. Er hing al zoiets in de lucht. De nieuwe organisatie zou het ministerie voor Bedrijvigheid gaan heten, zo meldde dagblad Trouw vrijdag; de krant baseert zich op anonieme uitspraken van een ‘ingewijde’, iemand die betrokken is bij de gesprekken van die plaatsvinden over de vorming van een nieuw kabinet.

Ministerie van Ruimte
De drie partijen VVD, CDA en PVV hebben “vergaande overeenstemming” bereikt over vermindering van het aantal ministeries, zo schrijft de krant. Behalve Landbouw en Economische Zaken zouden ook het ministerie van Vrom en dat van Verkeer en Waterstaat worden samengevoegd tot één ministerie, het ministerie van Ruimte.

Recht en veiligheid
Verder komt er een ministerie voor Recht en Veiligheid bestaande uit het ministerie van Justitie en de politie, die wordt weggeplukt van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De politie wordt bovendien omgevormd tot een landelijke dienst in plaats van een organisatie bestaande uit regionale korpsen zoals nu. De zogenaamde projectministeries 'Jeugd en Gezin' en 'Wonen, Wijken en Integratie' gaan verdwijnen.

Politieke benoeming
Trouw meldde daarnaast dat CDA-leider Maxim Verhagen genoemd wordt als de nieuwe minister voor Bedrijvigheid, waarmee de ministerspost toch weer een ‘politieke’ benoeming wordt. Overigens moet er een voorbehoud gemaakt worden bij wat Trouw schrijft. Mogelijk dat plannen veranderen in de loop van de onderhandelingen of dat de ‘ingewijde’ de krant verkeerd heeft voorgelicht.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn