Koreaans bedrijf met afzichtelijke elektrische auto’s opent deuren in Amsterdam

13 september 2010 - Het Zuid-Koreaanse CT&T heeft donderdag in Amsterdam het nieuwe hoofdkantoor voor Europa geopend.  Het bedrijf is de grootste producent van kleine elektrische karretjes, zogenaamde NEV’s: neighborhood electric vehicles. De opening werd verricht door minister Van der Hoeven, die daarbij 3,5 miljoen euro extra beschikbaar stelde voor innovaties op het gebied van elektrisch vervoer.

Gepimpte invalidenwagentjes
CT&T is in 2002 opgericht door een medewerker van Hyundai, die ervan droomde elektrische auto’s binnen handbereik van mensen en bedrijven te brengen. De auto’s zijn bedoeld voor in de stad en gaan niet harder dan 40 tot 56 kilometer per uur. De productie vindt plaats in China; het bedrijf is van plan om ook in de Verenigde Staten fabrieken op te zetten. De wagentjes, een soort gepimpte invalidenwagentjes zien er overigens niet uit, en dat lijkt niet eens een kwestie van smaak te zijn. Ze zouden wel de Europese botsproeven met succes doorstaan.

Geld
Van der Hoeven verwelkomde de komst van het bedrijf, omdat die goed is voor de Nederlandse economie en goed aansluit bij de ideeën van Nederland over het rijden in de toekomst. Het bedrijf is volgens het ministerie van Economische Zaken naar Nederland gehaald door het Netherlands Foreign Investment Agency, onderdeel van het ministerie. CT&T zou volgend jaar 20.000 auto’s voor de Europese markt willen gaan produceren. De Nederlandse regering stimuleert elektrisch rijden, onder meer met geld voor zogenaamde proeftuinen en met belastingvoordelen.

Nog veel te verbeteren
Van der Hoeven stelde donderdag weer 3,5 miljoen euro beschikbaar, uit een ander potje, voor de auto-toeleveringsindustrie (innovatieprogramma High Tech Automotive Systems. Bedrijven die ideeën hebben om de veiligheid van de auto’s te vergroten en om de batterij-technologie te verbeteren, zodat de batterijen lichter worden, kunnen meedingen naar de taxpoet. Van der Hoeven juicht de ontwikkeling van elektrische auto’s toe, zo zei ze donderdag, maar benadrukte dat er nog veel te verbeteren valt. Aan de vormgeving wellicht, anders wordt het nooit wat met die elektrische auto.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn