Fabrikanten in de rij om elektrische auto’s te leveren aan Nederlandse bedrijven

15 oktober 2010 - Meer dan 20 Europese autofabrikanten hebben laten weten elektrische voertuigen te willen leveren aan het Nederlandse inkoopconsortium voor elektrische auto's DC-Tec. Dat laat Essent weten. Essent is één van de deelnemers van DC-Tec, dat staat voor Dutch Consortium for the Tender of Electric Cars.

Elektrische boost
DC-Tec is opgericht door een groot aantal bedrijven en overheidsinstellingen om gezamenlijk elektrische auto’s aan te kunnen schaffen; om op deze manier als launching customer te fungeren en de productie van deze auto’s een boost te geven. Tot nog toe hebben 30 bedrijven zich bij het consortium aangesloten en die zullen naar verwachting 2200 auto’s afnemen. Deelnemende bedrijven zijn behalve Essent: ABN Amro, ING, TNT, Eneco, Nuon en de gemeenten Amsterdam en Rotterdam.

Wie zal het worden?
DC-Tec wil de tender eind dit jaar hebben afgerond, waarna de auto’s in 2011 geleverd kunnen worden. Mogelijk kan er ook meer dan één leverancier worden gekozen. De gemeente Amsterdam schijnt zaken te willen gaan doen met Nissan.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn