'Bard Engineering neemt dubieus bedrijf in de arm voor financiering windparken'

26 oktober 2010 – Bard Engineering gaat samenwerken met het Nederlandse bedrijf Typhoon Capital voor de bouw van twee grote windmolenparken in de Nederlandse Noordzee zee. Typhoon Capital is het bedrijf van twee oud-bestuurders van Econcern, het duurzame energiebedrijf dat in 2009 failliet ging, met name door wanbestuur. Typhoon Capital neemt een belang van 30% in de twee windmolenprojecten en gaat zorgen voor de financiering ervan, zo bericht Het Financieele Dagblad.

Brothers in arms
Bard Engineering won begin dit jaar de tender voor de bouw van de twee windmolenparken, in de Noordzee ten noorden van Schiermonnikoog, en heeft daarmee recht op 4,4 miljard euro subsidie gedurende de tijd dat de molens draaien. Voor de financiering van de bouw zou nog 2 tot 2,5 miljard euro opgehaald moeten worden, zo schrijft de zakenkrant. En dat wordt nu dus de taak van Typhoon Capital. Het ophalen van geld voor dergelijke grote projecten zal lastig worden in deze tijden, helemaal gezien het dubieuze trackrecord van de bestuurders.

Onaffe website
Eigenaren van Typhoon Capital zijn Dirk Berkhout en Dennis Lange. Zij worden mede verantwoordelijk gehouden voor de ondergang van Econcern, omdat ze een te rooskleurige voorstelling van zaken schetsten. Het bedrijf bestaat uit twee onderdelen Typhoon Infrastructure en Typhoon Offshore. Het nieuwe bedrijf, dat in 2009 zou zijn opgericht, lijkt nog nauwelijks iets gedaan te hebben, als we de onaffe website ervan onder de loep nemen. De projecten die genoemd worden dateren van voor 2009.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn