CO2-opslag Barendrecht gaat niet door

4 november 2010 - Het CO2-opslagproject in Barendrecht gaat, zoals verwacht, niet door. Het verlenen van vergunningen is stilgelegd. Dat heeft minister Maxime Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie donderdag bekend gemaakt.

Gebrek aan draagvlak
"De vertraging van het CO2-opslagproject met ruim 3 jaar en het volledige gebrek aan lokaal draagvlak zijn de voornaamste redenen om te stoppen", zo zegt Verhagen. Volgens het ministerie is realisatie van het project op korte termijn niet langer mogelijk. "De opgedane ervaringen zijn buitengewoon waardevol voor de verdere ontwikkeling van CO2-opslag in Nederland. Maar hiermee is het doorgaan van het relatief kleine project in Barendrecht niet langer essentieel. Daarnaast speelt het gebrek aan draagvlak onder de bevolking ook een rol. Deze argumenten hebben de minister doen besluiten te stoppen met dit CO2-opslagproject", aldus het ministerie.

De minister lijkt ook niet enthousiast over plannen om CO2 in het noorden van het land op te slaan, maar gaat nog wel om de tafel zitten met bestuurders aldaar. Het CO2-opslagproject van Eon op de Noordzee lijkt wel door te kunnen gaan.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn