Greenchoice wil ook mensen afsluiten die geen klant zijn. Mag dat?

27 april 2010 - Een bloemetje had niet gehoeven, maar excuses waren op zijn plaats geweest. Eerst weigerde Greenchoice meer dan een half jaar lang om foute meterstanden van mijn eindafrekening aan te passen, waardoor er 600 euro van mijn rekening werd afgeschreven in plaats van dat er honderden euro's werden teruggestort. Vervolgens weigerde het bedrijf me over te zetten naar een andere leverancier, hoewel ik geen contract had dat dat verhinderde.

Hangen en wurgen
Greenchoice had mijn nieuwe leverancier laten weten dat ik niet over kan stappen omdat ik een vast contract heb dat pas in 2011 zou aflopen. Niet waar, want ik heb een flexibel contract; en ik kan overstappen wanneer ik wil. Een paar weken geleden heb ik me opnieuw aangemeld bij Dong. Ik had het bedrijf een aangetekende brief gestuurd en ik had de betalingen van de voorschotnota's opgeschort. Dit keer is het wel gelukt. Vanaf 22 april ben ik klant van het Deense energiebedrijf Dong. Eindelijk verlost van Greenchoice. Het bedrijf krijgt binnenkort de meterstanden van Dong en dan kan het de eindafrekening opmaken.

Klantje pesten
Geen excuses. Niet eens een fatsoenlijke reactie op mijn aangetekende brief. Alleen maar standaardbriefjes. Het bedrijf volhardt in miezerig klantje-pesten. Want ik kreeg een brief dat ik binnen vijf dagen de voorschotnota's van maart en april moet betalen. "Bij verder verzuim van betaling zien we ons genoodzaakt om de levering van energie stop te zetten." Maar ik ben overgestapt. Greenchoice levert me geen energie meer. Kan het bedrijf me dan toch laten afsluiten? Het klinkt een beetje als een bakker, die nadat ik ben overgestapt naar een andere bakker, tegen zijn collega zegt dat hij geen brood meer aan mij mag verkopen.

Jurgen Sweegers
Adviesbureau SweegersFinance

Copyright © SweegersFinance

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn