Subsidie voor groengasstations en -auto's in Den Haag en omstreken

21 december 2010 - Het stadsgewest Haaglanden geeft 80.000 euro subsidie voor bedrijven die een tankstation voor groen gas plaatsen. Dat heeft het stadsgewest bekend gemaakt. Negen gemeenten zijn erin vertegenwoordigd: Den Haag, Delft, Midden-Delfland, Westland, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Wassenaar, Zoetermeer en Rijswijk.

Subsidie
Ook kopers van groengas auto's kunnen subsidie krijgen. Een particulier krijgt 1000 euro subsidie. Ook bedrijven kunnen een subsidie van 1000 krijgen voor auto's of kleine vrachtauto's. Voor kopers van zwaardere vrachtauto's (meer dan 7500 ton) ligt er een envelop met 8000 euro klaar en afvalbedrijven kunnen 10.000 euro bij de aanschaf van een vuilnisauto krijgen.

Kip en ei
Voor pomphouders die groen gas willen gaan leveren ligt er 80.000 euro klaar, als tegemoetkoming in de investeringskosten. Er is subsidieruimte voor 7 stations, waarvan er 2 in Den Haag moeten komen te liggen. Volgens het stadsgewest kan elke auto die op aardgas rijdt, ook groen gas tanken. Er zijn in de negen gemeenten nu 7 aardgas tankstations en daar komen er volgend jaar naar verwachting nog 7 bij.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn