Stukje bij beetje naar slimme netten: E-laad en Uneto-VNI tekenen overeenkomst

19 januari 2011 - Uneto-VNI en de organisatie van netbeheerders E-laad gaan samenwerken bij het opzetten van laadpalen voor elektrische auto's in Nederland. De twee organisaties bekrachtigden hun samenwerking met een ferme handdruk op het congres 'Op weg naar intelligente netten', dinsdag in Utrecht. Het was op de dag dat staatssecretaris Atsma van Milieu de eerste zes elektrische auto's in gebruik nam, voor Rijkswaterstaat. Er volgen er nog twintig.

100 Leafs in de Stopera
Het congres over intelligente netten vond plaats in het futuristisch aandoende Media Plaza in de Jaarbeurs Utrecht. 's Middags waren er workshops. Hoe moest de verslimming van netten vorm worden gegeven? Ronald Steinmetz van de gemeente Amsterdam legde de deelnemers van één van de workshops een case voor. Begin april zouden 100 bezitters van een Nissan Leaf naar de Stopera komen en de gemeente wil hen garanderen dat ze ook weer thuis komen. Hoe daar de parkeergarage van de Stopera op voor te bereiden?

Niet terug in de tijd
Iemand opperde om van te voren aan iedereen te vragen hoe lang hij of zij zou blijven, bij de inschrijving, of op het moment dat de bezoeker de parkeergarage binnen reed. Vergelijkbaar met de vraag of iemand dieetwensen heeft. De gemeente kan dan bepalen welke auto eerst moet worden opgeladen, zodat er geen honderd oplaadpalen geïnstalleerd hoeven te worden. Steinmetz, die de rol van opdrachtgever speelde, vond dit echter een stap terug in de tijd. Ook vond hij het niet kies om aan de deelnemers bij aankomst te vragen hoe vol de accu nog is.

Droom en daad
Sommigen merkten op dat de aanleg van honderd oplaadpunten (stopcontacten) voor een gebouw als de Stopera geen probleem is: 100 maal 3 kW is makkelijk te doen. Pas bij 1.000 auto's dit een uitdaging. Anderen dachten dat ook snellaadpalen van 20 tot 50 kW gewenst zouden zijn omdat sommige mensen mogelijk snel weer weg moeten. Geopperd werd verder om iets met opslag te doen, zodat er alvast een reserve voor die dag in april kon worden aangemaakt, het liefst met duurzame energiebronnen, zoals zonnepanelen op het dak. Een containertje met waterstof kan ook vast nog wel ergens op de kop getikt worden.

Noordzuid-stroom
Een andere optie van vraagregulering is om in het begin een hoge prijs voor het opladen te vragen en later een lagere prijs, maar dit is meer iets voor een commercieel bedrijf dan voor de gemeente. En zo dacht iedereen na over de hobbels op weg naar een slimme energienet-samenleving. Ook ludieke oplossingen werden niet geschuwd: gebruik de stroom van de Noordzuidlijn, die voorlopig toch nog niet klaar is. Opvallend was dat de gemeente dit keer dus niet de toevlucht neemt tot het gebruikelijke autootje pesten ('zet de auto maar in de Arena neer'), maar dat ze daarentegen de elektrische eigenaars warm verwelkomt door faciliteiten in hartje stad aan te bieden.

Taxi's en wasmachine
In de hallen van Media Plaza waren standjes van bedrijven en organisaties die met de verslimming van netten bezig zijn. Enexis liet er een slimme wasmachine zien, van Electrolux, die gaat draaien op het moment dat de zon het hardst schijnt, zodat die zoveel mogelijk op eigen opwek draait. Op de laptop kan worden afgelezen wat de verwachte eigen opwek is (aan de hand van het weerbericht) en wanneer de machine hoeveel stoom verbruikt. De eigenaar toetst alleen in wanneer de was klaar moet zijn. Ook Stedin liet zien wat het aan het doen is. Zo wordt gewerkt aan het plaatsen van oplaadpalen bij het taxibedijf Prestige. Daarbij is het voor Prestige zaak de kosten van de aansluiting niet teveel te laten oplopen, zo merkt een medewerker van Stedin op. Snellaadpalen en langzaamlaadpalen niet tegelijkertijd aanzetten is één van de oplossingen.

Helden van Schiemond
Verder is Stedin betrokken bij een proef om huishoudens in Schiemond (Rotterdam) aan te zetten tot energiebesparing. De kinderen van de gezinnen spelen een spel Lokomania, een platformgame, dat punten oplevert als er in het echte leven energie wordt bespaard. Verder is het netwerkbedrijf druk in de weer om samen met andere een slim energienet in het nieuwe Haagse gebouw Couperus aan te leggen. Mensen krijgen allemaal een warmtepomp en de bedoeling is dat het energiebedrijf zeggenschap krijgt over wanneer die apparaten aangaan en wanneer niet, zodat op die manier aan vraagsturing kan worden gedaan. De nieuwe bewoners van het gebouw moeten hier echter wel mee instemmen, en dit kan een probleem worden. Het gebouw en de warmtepomplen komen er, maar of het slimme net er komt is nog niet helemaal zeker, zo zegt een medewerker van Stedin.

Boom Chicago
De dag werd afgesloten met een optreden van twee leden van de club Boom Chicago, die op een knappe manier, al improviserend, liedjes en stukjes opvoerden aan de hand van opmerkingen die door het publiek werden aangereikt, en die iets met slimme netten te maken hadden. Het mannelijke lid wist de dame uiteindelijk op een super-romantische manier te verleiden tot een aansluiting van het huis op het slimme net, waarbij de dame zelfs vergat dat ze eigenlijk gehoopt had op een huwelijksaanzoek. De partijen die even later wel tot een huwelijk kwamen waren dus E-laad en Uneto-VNI, die daartoe een overeenkomst tekenden. Veiligheid is een issue hier; wat zijn de gevolgen voor het lokale net als er een oplaadpaal voor elektrische auto's op een particulier terrein wordt geplaatst?

Plug-in hybrides
Over elektrische auto's gesproken: de toekomst is waarschijnlijk meer aan plug-in hybrides dan aan volledige elektrische auto's, zo zegt een medewerker van Ecofys tegen Energieenwater.net, na afloop van het congres. De grootte van de batterij van de auto kan dan afgestemd worden op de afstand die de eigenaar normaliter moet rijden, zeg van zijn huis naar het werk en terug. De auto's die Atsma heeft aangeschaft zijn overigens Leafs van Nissan, I-mievs van Mitsubishi en Ions van Peugeot.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn