Enexis gaat op groen gas rijden, gelooft niet in snellaadpalen

2 maart 2011 - Netwerkbedrijf Enexis gaat een vijftigtal auto's op groen gas laten rijden, zo maakte het bedrijf bekend. De eerste twee auto's zijn aangeschaft; een Volkswagen Passat en een Opel Zafira. En over twee weken wordt een Fiat Punto overhandigd, op een symposium dat door Fiat wordt georganiseerd.

Zelf aanschaffen
Medewerkers van Enexis kunnen via autoleasebedrijf Athlon een lease-auto bestellen die op gas rijdt, zo zegt woordvoerder Jan Bakker tegen Energieenwater.net. Hij staat op het punt om dat voor zichzelf te gaan doen. Ook zullen bedrijfsauto's die op gas rijden worden aangeschaft. Probleem hierbij is wel dat die auto's wat zwaarder zijn en dat de monteurs over het algemeen al het laadvermogen nodig hebben. Bakker is verbaasd dat er in gasland Nederland zo weinig op gas wordt gereden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Duitsland en Italië. Het leidt volgens hem niet tot verlies aan ruimte in de kofferbak.

Dubbel groen
De gasauto's kunnen zowel op aardgas rijden als op groen gas. Enexis zal in ieder geval groengascertificaten aanschaffen voor alle kilometers die de gasauto's rijden, waarmee het gas vergroend wordt. Maar daarnaast zal in sommige gevallen ook daadwerkelijk groen gas getankt worden, zodat er dus eigenlijk voor 200% op groen gas wordt gereden. De stations van Orangegas (eind 2011 zo'n 50 in aantal), leveren al groen gas en die van CNG net (Ballast Nedam) zijn bezig naar een omschakeling naar groen gas, zo zegt Bakker.

Tijdelijke zaak
Enexis stelt dat het rijden op groen gas een tijdelijke zaak is. Het bedrijf ziet meer in elektrisch rijden omdat het energetisch rendement dan hoger is. In de nabije toekomst kan stroom die thuis is opgewekt rechtstreeks worden ingevoed in de auto, wat voordelen heeft. Omdat het echter nog tot 2020 duurt voordat de actieradius van elektrische auto's groot genoeg is en de infrastructuur helemaal is uitgelegd, is rijden op groen gas een mooi alternatief voor de tussentijd, aldus Bakker.

Oplaadpalen
Overigens gelooft Enexis niet in het aanleggen van snellaadpunten voor elektrische auto's, iets waar het voormalige zusterbedrijf Essent druk mee bezig is. Het is volgens Bakker slecht voor de accu en ook nog eens duurder voor de consument. Ook zouden netwerken verzwaard moeten worden. Het lijkt alsof Enexis in tegenstelling tot Alliander niet of nauwelijks bezig is met het aanleggen van oplaadpalen. Volgens Bakker vindt de aanleg van alle oplaadpalen door netbeheerders plaats in het kader van E-laad, waar ze zich in verenigd hebben.

Eigenwijs
Amsterdam is dan weer een geval apart omdat die stad al vroeg was begonnen met de aanleg van de palen, omdat Nuon en Alliander toen nog samen in een bedrijf zaten en omdat Amsterdam sowieso een eigenwijze stad is.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn