Geen geld maar wel helpende hand voor mensen met goede duurzame ideeën

6 april 2011 - De overheid wil mensen en bedrijven met goede duurzame ideeën een helpende hand gaan bieden. Ze heeft een site opgezet waar ze terecht kunnen, met name als ze tegen problemen oplopen die niet financieel van aard zijn. Dit heeft het ministerie van Economische Zaken dinsdag bekend gemaakt.

Voorbeeld problemen
Het ministerie noemt een paar voorbeelden van projecten die aangemeld kunnen worden. Een boer wil een vergistingsinstallatie bouwen, maar weet niet precies wat de vergunningsvereisten zijn. Flatbewoners willen aan energiebesparing gaan doen, maar niet iedereen heeft daar het geld voor. De eigenaar van een papierfabriek wil goedkoop aan warmte komen, maar heeft geen ruimte om te investeren. Of een school wil warmte van een naburig bedrijf afnemen, net als andere bedrijven in de omgeving, maar niemand durft het initiatief te nemen.

Projecten moeten rendabel zijn
Het ministerie benadrukt dat het niet gaat om het geven van geld; de projecten moet rendabel zijn en op korte termijn te realiseren zijn (het liefst nog deze kabinetsperiode). Wel kan de overheid een rol spelen in het zoeken naar geschikte samenwerkingspartners die wellicht wel een buidel met geld hebben. Andere belemmeringen die de overheid wellicht kan wegnemen zijn: onvoldoende menskracht; te weinig informatie; onduidelijkheid over vergunningen en onduidelijke of tegenstrijdige regelgeving;

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn