HVC gaat na overname Horizon boerendaken beplakken met zonne-panelen

7 april 2011 - Afvalenergiebedrijf HVC heeft een belang van 75% genomen in Horizon Energy uit Rotterdam. Dit bedrijf houdt zich bezig met het opzetten van zonne-energieprojecten. De komende maanden wordt bij zo'n 30 boeren en andere bedrijven en instellingen zonnepanelen op het dak gelegd. Vrijdag wordt het eerste project in Kamperland (Noord-Beveland) opgestart.

50 miljoen beschikbaar
De bestaande projecten van het bedrijf vergen een investering van 10 miljoen euro. HVC wil de bestaande portefeuille uitbreiden met een flink aantal nieuwe projecten. Het bedrijf gaat daarvoor op zoek naar bedrijven en instellingen die hun daken ter beschikking willen stellen. In totaal is er 50 miljoen euro beschikbaar voor investeringen via Horizon Energy, zo zegt woordvoerder Michael Beers tegen Energieenwater.net.

Daken ter beschikking stellen
Omdat het bedrijven zijn met grote daken zal de productie groter zijn dan nodig is voor het eigen gebruik. Zo komt er op de boerderij in Kamperland 700 vierkante meter aan zonnepanelen te liggen. De gedachte is dat de bedrijven zelf een kwart van de energie nodig hebben en dat driekwart op het net wordt gezet (zo'n 90MWh per jaar per project). De opbrengsten hiervan komen ten goede aan Horizon Energy, die dus de investeringen voor zijn rekening heeft genomen.

Toekomst
In de periode tot en met mei worden nog zo'n 30 projecten opgestart waaronder zonne-energie-daken in Grubbenvorst, Zijpe, Wilnis, De Meern, Veendam, Hindeloopen en Lunteren. Horizon Energy is opgericht door Michel Peek, die zelf een belang van 25% in het bedrijf houdt.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn