BREKEND: Olie gevonden in Pijnacker!, installatie stilgezet

17 mei 2011 - Bij tuinbouwbedrijf Ammerlaan in Pijnacker is olie omhoog gekomen in de aardwarmte-installatie die daar recentelijk is gebouwd. Dit bevestigt eigenaar Leon Ammerlaan tegen Energieenwater.net. Voor de tuinder, die 7 miljoen euro heeft geïnvesteerd in de installatie, is dat een groot probleem. De installatie is stil gezet en het wachten is op de NAM, van wie de olie schijnt te zijn.

Monopolie
Oliewinning in Nederland is voorbehouden aan de NAM, vandaar dat die moet zeggen wat er nu moet gaan gebeuren. De olie veroorzaakt mogelijk schade aan de installatie en wie weet wat er nog meer naar boven komt. Op zich is het mogelijk om een installatie te bouwen die de olie en het water scheidt, maar dat kost natuurlijk veel geld. "We zitten in een patstelling", zo zegt Ammerlaan.

Grote consequenties
Niet duidelijk is waar de olie vandaan komt. Er was wel een olieveld in Pijnacker maar dat is tien jaar geleden al leeg getrokken. Het lag op zo'n 1600 meter terwijl de aardwarmte-installatie naar 2200 meter diepte gaat. De vondst kan natuurlijk grote consequenties hebben voor initiatiefnemers die nu bezig zijn met de realisatie van aardwarmte-projecten.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn