Groen Vervoer ruilde elektrisch auto's in voor gasauto's en bouwt gastankstations

23 mei 2011 - Groen Vervoer gaat mogelijk samen met hoogheemraadschap Rijnland een biogastankstation installeren op de zuiveringsinstallatie in Leiden. Een proeftankstation staat er al. Aan de pomp kan gas worden getankt dat afkomstig is van de slibvergistingsinstallatie. Eigenaar Key Poll van Groen Vervoer breekt een lans voor biogas-auto's, die volgens hem ten onrechte worden achter gesteld bij de meer sexy elektrische auto.

Biogas in plaats van elektrisch
Poll begon zijn taxi-verhuurbedrijf in 2004 en ruilde in 2007 zijn elektrische auto's in voor auto's die op gas rijden. Die zijn goedkoper in de aanschaf en ze gaan langer mee. De transformatoren van de Renault Kangoo en de Citroën C-zero zijn kwetsbaar, zo ondervond hij, en ook de batterijen begeven het snel. Als de eigenaar ze niet helemaal leeg trekt voordat hij ze opnieuw oplaadt gaan ze 'halfvol' al als 'leeg' zien. Vernieuwen kostte zo'n 8000 euro, wat hij wel een keer heeft gedaan. Dat is tegenwoordig trouwens zo'n twaalf tot vijftienduizend euro.

Mismatch
Vier (van de acht) elektrische auto's kocht hij van het Utrechtse taxibedrijf Green CAB, dat destijds door de minister werd geopend. Het bedrijf was 'de toekomst', maar het is nu ter ziele. Poll moet dan ook wel lachen nu er recentelijk weer een elektrische taxivervoerbedrijf is geopend in Utrecht, nu door prins Maurits. "Biogas, ik geloof erin", zo zegt hij. Er is volgens hem een mismatch tussen de ontwikkeling in de infrastructuur en de auto's die gestimuleerd worden. Het is vooral de elektrische auto die gepushed wordt, terwijl er juist overal in het land veel aardasstations verijzen, waar ook veel subsidie voor beschikbaar is.

Verplicht tanken
Poll  heeft nu zo'n dertig auto's en busjes (Citroën Berlingo, Mercedes E 200 NGT, Mercedes Sprinter NGT en IVECO) en exploiteert daarnaast ook drie aardgasstations in Leiden en omgeving. Die staan bij een taxibedrijf, bij een garage in Katwijk en bij locatie van Stadsparkeerplan in Leiden, vanwaar je gratis pendelbusjes naar het centrum kunt nemen. De mensen die zijn auto's huren zijn verplicht bij die stations te tanken. "Dat is enorm stimulerend". Ook steeds meer particulieren bezoeken zijn tankstations. Dat zijn mensen met pasjes of buitenlanders, vooral Italianen en Duitsers. In die landen begint het rijden op biogas echt te lopen. Zijn omzet is nu zo'n 120.000 kubieke meter gas per jaar. Hij heeft drie mensen in dienst.

Toekomst
En dan straks mogelijk dus het tankstation bij de waterzuivering. Poll is ondernemers in de omgeving aan het enthousiasmeren, om zo straks al een groep auto's op de weg te hebben, die daar kunnen gaan tanken. Hij krijgt financiële steun van de Postcode-loterij. Die is altijd wel in voor dit soort innovatieve 'luchtverbeteringsactiviteiten'. De hoge benzineprijs van dit moment legt hem geen windeieren. Hij mag zijn aardgasprijs koppelen aan die benzineprijs. Op dit moment betaalt de klant 90 cent per kilo aardas, terwijl toen hij begon de prijs 69 cent was. Een kilo is ongeveer gelijk aan 1,2 kubieke meter (maar dat hangt dus af van de dichtheid van het gas).

Essent beter dan Eneco en Nuon
Het gas voor de aardgasvulpunten betrekt Poll van Essent. Die weten daar volgens hem beter mee om te gaan dan bedrijven als Eneco en Nuon. "Bij Essent denken ze mee". Bij Nuon en Eneco kunnen ze niet omgaan met de vrijstelling voor de energiebelasting, waar hij recht op heeft. "Allemaal ellende". Het gas vergroent hij in de toekomst door onderhands certificaten aan te kopen van een bedrijf dat een bos in Midden-Amerika exploiteert. En in zekere mate levert hij dus echt groen gas. Verder hoopt Poll de schaal van zijn bedrijf te gaan uitbreiden. Per 1 juli 2011 gaat een nieuwe subsidieregeling voor aardgasauto's open. Ondernemers en particulieren krijgen 3000 euro als ze een aardgasauto aanschaffen.

Top gear
Verder hoopt hij dat een programma als Top gear nog eens, op de spectaculaire wijze die hun eigen is, een vergelijking maakt tussen de elektrische auto en de biogasauto. De elektrische auto wordt gezien als ongelooflijk sexy, onder meer door de activiteiten van de gemeente Amsterdam, maar de biogasauto is degelijker en economischer. Er zijn al zo'n 100 tankstations voor gas, en er moeten er zo'n 250 komen. De autofabrikanten gebruiken het geld dat ze krijgen voor de ontwikkeling van de elektrische auto vooral voor het ontwikkelen van hybride auto's, zo heeft hij ervaren tijdens een bedrijfsbezoek in Frankrijk.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn