Nieuwe afvalenergie-installatie voor HVC in Dordrecht

6 juni 2011 - HVC heeft vorige week een nieuwe verbrandingsoven geopend in Dordrecht. De nieuwe installatie, waarmee ook stroom kan worden opgewekt, vervangt twee andere ovens, die midden vorig jaar zijn gesloten.

Elektrisch vermogen
In totaal zijn er nu drie verbrandingsinstallaties in Dordrecht, die 400.000 ton afval per jaar kunnen verwerken. Het vermogen van de energiecentrale is gestegen van 9 naar 32 MW.

Warmte
De bedoeling is dat de warmte ook benut gaat worden. Een paar maanden geleden is met de aanleg van een warmtenet in Dordrecht gestart, waarmee straks zo'n 10.000 en mogelijk zelfs 20.000 woningen worden verwarmd, zo is de bedoeling. Hieronder zullen ook veel bestaande woningen zijn. In thuisbasis Alkmaar is het bedrijf ook bezig met de aanleg van een warmtenet.

Duurzaamheidsfabriek
Voor de levering van de warmte wordt een lokaal energiebedrijf opgericht: de Energie coöperatie Dordrecht, die in de 'Duurzaamheidsfabriek' in het Leerpark moet komen. Die gaat ook andere vormen van duurzame energie aanbieden, zoals zonne-energie

Stoom
Ook wil HVC stoom gaan leveren aan chemiebedrijf Dupont, zo zei directeur Wim van Lieshout bij de opening van de centrale afgelopen dinsdag.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn