Acht nieuwe elektrische vuilniswagens voor Van Gansewinkel

6 juni 2011 - Afvalbedrijf Van Gansewinkel heeft acht nieuwe elektrische vuilniswagens besteld, waarvan er nu vier al op de weg zijn. De zogenaamde kraakperswagens zijn gemaakt van volledig recylebaar staal en hebben een maximum snelheid van 40 kilometer per uur. Ze zijn uitgerust met extra optische en geluidssignalen, omdat ze verder geruisloos zijn.

Andere steden
In 2009 zette Van Gansewinkel de eerste elektrische vuilniswagen in, in Rotterdam. Nu rijden ze ook in Groningen, Zutphen en Den Haag en op Schiphol. Een wagen voor de Belgische stad Mechelen zal binnenkort afgeleverd worden.

Geen panne
De vrachtwagens hebben een actieradius van 50 tot 70 kilometer. Ze functioneren goed in de praktijk; reden dat het bedrijf er na aanschaf van de eerste wagen nog acht heeft besteld, zo zegt een woordvoerder van Van Gansewinkel. Hoeveel ze kosten kon hij niet zeggen. Het project is eerder in aanmerking gekomen voor subsidie, uitgekeerd door AgenschapNL.

SRV-wagens
De wagens worden gemaakt door het Hollandse Spijkstaal, in nauwe samenwerking met Van Gansewinkel. Spijkstaal bestaat al lang is was bijvoorbeeld ook de producent van de elektrisch melkwagens en de bekende SRV-wagens, die ook al elektrisch waren. Overigens is algemeen directeur van Spijkstaal Willem Heijboer 18 mei plotseling overleden.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn