Essent en Renault gaan samen elektrische auto's en oplaadpalen aanbieden

17 juni 2011 - Renault en Essent gaan samen elektrische auto's en bijbehorende oplaadpalen leveren. Iemand die een elektrische Renault koopt kan binnenkort ook een oplaadpaal voor de deur laten aanleggen. Verder gaat Essent 160 oplaadpalen plaatsen bij 22 Renaultdealers in het land.

Vier modellen
Renault wil de komende jaren maar liefst vier elektrische auto's op de Nederlandse markt brengen. Die hebben vreselijke namen als Kangoo (een bestelwagen), Fluence (wat een taxi-auto moet gaan worden), de Twizy, een klein stadsautootje en de Zoe, een vierdeursauto. De laatste twee komen in 2012 op de markt. Renault werkt trouwens nauw samen met het Japanse Nissan, dat al de Nissan Leaf op de markt heeft gebracht.

Handen ineen
Om te voorkomen dat er straks veel elektrische auto's zijn en geen elektrische oplaadpalen of vice versa hebben autofabrikanten en energiebedrijven de handen ineen geslagen. Nu Essent overgenomen is door RWE, kan die de oplaadpalen aanbieden die RWE in Duitsland en andere landen aan het uitrollen is. Ook in Amsterdam zal Essent net als Nuon een groot aantal palen plaatsen, zo werd onlangs bekend.

Elektriciteit tanken
Samen met de paal (Wallbox geheten) kan de nieuwe elektrische bestuurder ook een laadpas aanvragen, waarmee hij niet alleen voor zijn eigen deur, maar ook elders kan 'tanken'. Volgens Essent kan de persoon dan overal in Nederland zijn auto opladen en ook bij de 800 palen die RWE elders in Europa heeft geplaatst. Overigens zijn er wel kosten verbonden aan de plaatsing van de paal, die afhankelijk zijn van de bijvoorbeeld de vraag of de koper al krachtstroom heeft of niet. Ook zal de gemeente toestemming moeten geven als de paal voor de deur komt te staan, en niet bijvoorbeeld in de garage, of onder de carport.

Uitproberen
De grote vraag is en blijft overigens of mensen interesse zullen hebben in de elektrische auto, die maar een beperkte actieradius heeft. Overigens kunnen de Nissan Leafs van 24 tot en met 30 juni uitgeprobeerd worden in Delft, naast de Ikea. Tijdstippen kunnen gereserveerd worden op de site van Nissan.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn