Boeren willen groot windmolenpark gaan bouwen bij Stadskanaal

22 juni 2011 - Zo'n tachtig boeren willen een groot windmolenpark bouwen in een gebied tussen Assen en Stadskanaal in Drenthe. De boeren die zich verenigd hebben in de Stichting Duurzame Energieproductie Exloërmond willen samen met Raedthuys Windenergie 80 turbines gaan plaatsen. Zij hebben het plan direct ingediend bij het ministerie van Economische Zaken, waarmee de provincie gepasseerd is.

Startnotitie
De molens zullen een vermogen van 4 tot 5 MW krijgen. Het ministerie gaat nu onderzoek doen naar de effecten op het milieu van het windmolenpark, de Drentse monden geheten. Er is al een start-notitie ingediend die vanaf vrijdag ter inzage ligt. Bewoners van het gebied die tegen de windmolens zijn hebben zich al verenigd in het Platform Storm.

Weer ruzie in de tent
De provincie is ook ook niet blij want die was bezig om te onderzoeken waar in Oost-Drenthe windmolenparken gebouwd kunnen worden. Het initiatief van Raedthuys en de boeren doorkruist dit traject. Er zouden in totaal zo'n 25 andere initiatieven zijn in het gebied. Er is een mediator aangesteld; de provincie wil zelf de controle krijgen over het project. Het project valt echter weer onder de Rijkscoördinatenregeling, waarmee het ministerie alle macht naar zich toe kan trekken.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn