Kort nieuws: Kernafval, Duitse uitstap, Solland Solar en zonnepanelen

Bij wie in de achtertuin komt het kernafval?
9 juli 2011 - Covra heeft een aanbesteding gehouden voor een onderzoek naar de vraag waar in Nederland radioactief afval in de ondergrond kan worden gestopt. Met name klei- en zoutlagen komen in aanmerking. Het afval, dat nu nog bovengronds door Covra opgeslagen wordt, zal vanaf ongeveer het jaar 2100 onder de grond verdwijnen. Het Rijk betaalt mee aan het onderzoek, Opera genaamd.

Bondsraad keurt kernenergie-uitstap goed
9 juli 2011 - De Duitse Eerste Kamer, de Bundesrat, heeft vrijdag goedkeuring gegeven aan het plan van de regering-Merkel om in de jaren tot 2022 alle kerncentrales van het net te halen en om acht kerncentrales die al stil zijn gelegd van het net te houden. In totaal zijn er acht nieuwe wetten en wetswijzigingen opgesteld, naar aanleiding van de kernramp in Japan, waaronder een wet om de aanleg van hoogspanningslijnen te bespoedigen.

Solland Solar verkocht
9 juli 2011 - Delta heeft dochterbedrijf Solland Solar verkocht aan het management van het bedrijf. Dit maakte Delta vrijdag bekend. Hoeveel er is betaald is niet duidelijk. Er werken nog 240 mensen bij het bedrijf, die de komende anderhalf jaar gebruik kunnen maken van een vangnetregeling. Het management heeft de hoop gevestigd op een nieuwe type zonnepanelen, de Sunweb-module, die door het bedrijf zelf ontwikkeld is.

2800 zonnepanelen op Amsterdamse scholen
9 juli 2011 - Greenchoice heeft samen met 'Yellow step forwards' 2800 zonnepanelen op daken van Amsterdamse scholen gelegd. De zonnepanelen hebben een vermogen van 600 kW en wekken zo'n 600 MWh per jaar op. Dit heeft Greenchoice vrijdag bekend gemaakt.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn