Imtech gaat meer biovergistingsinstallaties bouwen voor waterbedrijven

25 augustus 2011 - Ingenieursbureau Imtech heeft opdracht gekregen tot de bouw van een aantal vergistingsinstallaties voor Britse waterzuiveringsbedrijven. Imtech gaat samen een partner, Galliford Try, twee installaties bouwen voor Anglian Water. Daarnaast heeft Imtech contracten gesloten met Welsch Water en met Veolia water. De totale waarde zou 67 miljoen euro bedragen, zo stelt Imtech.

Van afvalwater naar elektriciteit
De twee installaties voor Anglian Water komen in Basildon (bij Londen) en Cliff Quay. In de installaties vindt vergisting plaats van het slib dat gebruikt wordt voor de zuivering van rioolwater. Dit gas kan gebruikt worden voor verwarming en elektriciteitsproductie. Naar verwachting zullen ze in 2013 klaar zijn. Imtech bouwt voor Anglian water in totaal vier warmtekrachtcentrales, waarmee het biogas uit de zuivering tot stroom en warmte wordt omgezet. De productie hiervan komt uit op zo'n 80GWh, zo zegt Imtech.

Andere opdrachten
Daarnaast zijn er opdrachten binnen gesleept van Veolia Water en van Welsch Water. Voor die laatste klant zal Imtech een bestaande biogas-installatie in Five Fords moderniseren en de capaciteit van zuiveringsintallaties op verschillende plekken in Wales vergroten. Met Veolia heeft Imtech een raamcontract gesloten om de werking te verbeteren van installaties voor de productie van drinkwater en de zuivering van afvalwater, en om de capaciteit ervan uit te breiden. De installaties bevinden zich op verschillende plekken in het Verenigd Koninkrijk.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn