Nuon sluit fabriek voor zonnecellen op folie

8 september 2011 - Nuon stopt met de ontwikkeling van zogenaamde dunne-film zonnecellen. Het bedrijf sluit de proeffabriek in Arnhem van nu er geen partij is gevonden die de boel wil overnemen. De laatste geïnteresseerde trok zich onlangs terug, zo meldt het bedrijf donderdag.

Kat in zak
Nuon zette het onderdeel Helianthos vorig jaar te koop. Een partij was nodig die bereid was om te investeren in de bouw van een echte fabriek. Er was een Chinese gegadigde Hanergy zou toen nog interesse hebben gehad. Mogelijk is die partij nu afgehaakt. Nuon kocht het project in 2006 van Akzo Nobel en slaagde er na veel hangen en wurgen een proeffabriek in Arnhem te bouwen.

Ach en wee
De provincie Gelderland heeft veel subsidie in het project gestoken. Voordat alle duurzame jongens en meisjes 'ach en wee' beginnen te roepen: niet duidelijk is of de technologie die werd toegepast eigenlijk wel werkte en, zo ja, of die commercieel in de markt kan worden gezet. Maar het feit dat er geen kopers zijn zegt wel iets. En een bedrijf als Akzo Nobel verkoopt dit soort projecten ook niet zomaar.

Copyright ┬ę Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn