Schultz steekt 5 mln belastinggeld in waterstofauto's

30 september 2011 - Minister Schultz van Haegen heeft besloten om 5 miljoen euro aan belastinggeld te schenken aan bedrijven die bezig houden met de ontwikkeling van de waterstofauto. 'Groene mobiliteit gaat de markt veroveren', aldus de minister. Niet duidelijk is waarom er dan nog geld gegeven moet worden aan bedrijven die zich hier mee bezig houden. Wel is de minister op deze manier weer op een makkelijke manier in het nieuws gekomen, waarbij de indruk wordt gewekt dat ze goede dingen doet voor de mensen.

Walhalla
Volgens de minister kan Nederland samen met onze buurlanden een "waterstof-Walhalla" in Europa worden. Bladiba. "Wij hebben in de Botlek samen met Antwerpen één van de grootste infrastructuren voor de productie van waterstof van Europa. We kunnen het goedkoop produceren, we hebben de transportleidingen al klaar liggen en er is al tientallen jaren ervaring om waterstof voor industriële toepassingen veilig te hanteren. We hebben dus een dijk van een startpositie", aldus de minister bij de opening van de beurs Ecomobiel, die deze week in Ahoy werd gehouden. Op die beurs werden allerlei duurzame voertuigen tentoongesteld.

Kip en ei weer
Er zijn nu twee tankstations voor waterstof in Nederland, zo merkt Schultz op: in Arnhem en in Amsterdam. Die laatste is niet toegankelijk voor publiek. Volgens de minister is er ook hier weer de bekende kip-ei situatie (het één komt niet tot stand zonder het ander): er zijn geen tankstations omdat zo weinig mensen een waterstofauto hebben en er zijn zo weinig rijders van waterstofauto's omdat er zo weinig tankstations zijn. Vraag is of dat waar is. Er zijn namelijk nog maar weinig waterstofauto's op de markt en de belangstelling van Nederlanders lijkt vooralsnog ook niet bijster groot. Daarnaast zet de overheid ook al in op stimulering van de elektrische auto. Naarmate dit een succes is zal dit ten koste gaan van de waterstofauto.

Wat was eerder
Die kip-ei situatie wordt er tegenwoordig vaak bijgehaald als er cadeautjes uitgedeeld worden. Iemand begint zich bijna af te vragen wat er eerder was: subsidie-gevende ministers of de discussie over kip-en-ei situaties, want de één lijkt ook niet zonder de ander te kunnen. Ook nu is het weer een argument om geld te geven, samen met de opvatting dat het de taak van de minister is om die veronderstelde vicieuze cirkel te doorbreken. "We hebben meer vulpunten nodig. Voor bussen, vrachtauto's én personenauto's", aldus de minister. Verwacht kan worden dat als Nederland echt zo'n goede uitgangspositie heeft en als Nederlanders echt belangstelling hebben voor waterstofauto's die tankstations er ook wel komen. En dat zei Schultz dus ook zelf.

Nieuwsgeil
Er is een rare redenering in het denken van beleidsmakers geslopen: alles wat goed is voor de mensheid heeft geld nodig, waarbij het een select clubje ambtenaren is die bepaalt wat goed is voor de mensheid. Bedrijven die toevallig niet bezig zijn met zaken die goed zijn voor de mensheid, bakkers en slagers bijvoorbeeld (wat heb je daar nu aan!), krijgen geen subsidie. Het is daarbij min of meer een automatisme geworden voor bewindslieden om subsidies te geven, waarmee in feite de portemonnee van de belastingbetaler getrokken wordt. Wat hierbij ongetwijfeld ook meespeelt is dat het een makkelijke manier is om weer even in het nieuws te komen. En dat is bij deze dus ook weer gelukt, maar wellicht niet op de manier waarop Schultz bedoelde.

copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn