Windmolenpark Duiven kan doorgaan

29 september 2011 - Nuon kan van start gaan met de bouw van vier windmolens in Duiven. Dat is het gevolg van een uitspraak van de Raad van State. Die verwierp woensdag de argumenten van tegenstanders van het park: de actiegroep Don Quichotte en Natuurmonumenten, nota bene.

Bedreigd
De gemeente Duiven en Nuon waren in beroep gegaan bij de Raad van State, nadat de rechtbank van Arnhem in 2010 het besluit om over te gaan tot de bouw had vernietigd. De raad heeft deze uitspraak dus ongedaan gemaakt en ook de overige bezwaren van tafel geveegd. In 2008 werd wethouder Nico Verlaan bedreigd vanwege de komst van windmolens, zo meldt Omroep Gelderland.

Erkenning voor duurzaamheid
De vier molens hebben een ashoogte van tussen de 85 en 105 meter. Interessant is dat de raad oordeelde dat "door de economische en maatschappelijke belangen aanleiding bestaat van het welstandsadvies af te wijken." De Haagse rechters erkennen hiermee de verantwoordelijkheid van politici om over te schakelen op duurzame energievormen.

Geluid
Klachten over mogelijke geluidsoverlast werden verworpen. Wel moeten de eigenaren de molens af te toe terug regelen om overlast voor één huishouden te voorkomen. Ook de klacht van Natuurmonumenten dat het uitzicht verpest wordt werd van tafel geveegd.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn