Bijtelling elektrische auto blijft 0% tot 2014

18 november 2011 - Zakelijke rijders van elektrische auto's houden een bijtelling van nul procent als de auto voor 2014 wordt gekocht. Voor auto's die na 1 januari 2014 worden gekocht wordt de bijtelling 7%, in plaats van de eerder beloofde 0%.  Dat is donderdag besloten in de Tweede Kamer, door goedkeuring van een amendement van CDA en VVD.

Geen verzet
Het gaat, om meer precies te zijn, om auto's met een CO2-uitstoot van tussen de 0 en 50 gram per kilometer. Dit zullen over het algemeen elektrische auto's zijn. Eerder liet staatssecretaris Weekers weten de bijtelling voor dit soort auto's helemaal af te schaffen, maar de Kamer heeft daar nu verrassenderwijs een stokje voor gestoken. De regering lijkt hier groener te zijn dan de Kamer. Weekers heeft zich echter niet verzet tegen het amendement.

Op naam
Zakelijke rijders van elektrische auto's die voor 1 januari 2012 zijn gekocht hoeven vanaf 1 januari 2012 gedurende vijf jaar niets bij hun inkomen te tellen. Voor mensen die in de jaren 2012 en 2013 een elektrische auto gaan rijden geldt ook een bijtellingsvrije periode van 5 jaar. Die gaat in op het moment dat het kenteken op naam wordt gesteld.

Gewijzigd beleid
Alleen mensen die in 2014 of 2015 een elektrische auto gaan rijden moeten 7% gaan bij hun inkomen gaan tellen, in plaats van de gebruikelijke 25%. Dit mogen ze ook gedurende vijf jaar doen. In de jaren na 2015 wordt de regeling weer veranderd. Dan wordt de korting afhankelijk van de CO2-uitstootgrenzen, zoals die dan gelden, zo staat te lezen in het amendement.

Detail-gepruts in Kamer
De maatregel levert volgens de indieners 28 miljoen euro op. Met een ander deel van het amendement wordt de verhoging van de accijns voor vloeibaar gas (zoals LNG) iets meer vertraagd: in vier stappen van 12,50 euro per jaar per 1000kg in plaats van in twee stappen van 25 euro. Het tarief voor aardgas uit een CMG-vulstation wordt in vier stappen verhoogd naar 16 cent per kubieke meter in plaats van in twee stappen. Dit alles kost dan weer 12 miljoen euro. Waar al dat detail-gepruts nu echt goed voor is, is niet duidelijk.

Copyright © Geldengroen.net

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn